Porodice žrtava u Srebrenici suđenje Karadžiću pratile uz uzvike "Bravo!": Predsednici udruženja pozlilo tokom izricanja presude (VIDEO)

Ovo je poruka da se ne isplati biti zločinac, poručila je Munira Subašić

  • 24

Predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" je nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću rekla da je danas pravda zadovoljena za majke Srebrenice, ali ne i za majke ostalih opština gde se dogodio genocid.

- Danas je zločinac, hrišćanski terorista, dobio doživotnu kaznu. Nadam se da će greška koju je sud napravio za druge opštine, poput Prijedora, Vlasnice, Višegrada i drugih mesta, biti ispravljena u slučaju Mladića, Simatovića i Stanišića - kazala je Munira Subašić.

Ona je istakla da je današnja presuda važna ne samo zbog majki koje su izgubile svoju decu, braću, muževe, rodbinu i prijatelje, već i zbog novih naraštaja.

- Ovo je poruka da se ne isplati biti zločinac - poručila je Subašić.

Subašić je rekla da pravda nije zadovoljena za majke drugih opština Foto: Tanjug / AP

Njoj je tokom izricanja presude pozlilo, ali joj je se veoma brzo zdravstveno stanje popravilo.

- Pozlilo mi je kad su pomenuli Kravice, jer je moj sin tu ubijen. Ukopala sam dve košćice, a on je rekao da nije naredio ubijanje 1.302 ljudi. Danas je pravda zadovoljena za majke Srebrenice, ali ne i za majke drugih opština - zaključila je Munira Subašić u razgovoru za Klix.ba.

Inače, porodice žrtava u Srebrenici uz veliki aplauz i uzvike dočekale su presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti.

Kako javlja BIRN BiH, u spomen sobi u Potočarima, odakle su porodice pratile dešavanja u Hagu, prolomio se aplauz i uzvici "bravo" nakon presude.

Taj trenutak možete da vidite na snimku:

Video: Prva reakcija Radovana Karadžića nakon izricanja presude

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    20. mart 2019 | 17:24

    Po krvi arijevci po prezimenu Sloveni po imenu Srbi a po srcu i duhu Hrišćani.Karadziću HVALA TI ZA SVE STO SI BIO I BICES ZA SRPSKI NAROD,danas si osudjen na BESMRTNOST!

  • Cana

    20. mart 2019 | 18:26

    Koliko je spodoba poput ovih danas bilo u Hagu, za ne poverovati.

  • Lepi

    20. mart 2019 | 17:44

    Munira,mnogo si stara da budes glumica.Bedna si valjda je to jasno I tebi,mozda??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA