Osvanuo natpis "četnik" na srpskoj pekari u Sarajevu: Za sve je "kriv" tvit vlasnika (FOTO)

Pojedinci su čak i javno pitali Trivića kako može podržavati ratne zločince i istovremeno uzimati novac građanima Sarajeva

  • 23

Poruke mržnje u kojima piše "četnik", "Sarajevo ne prašta", "bojkot" osvanule su jutros na pekari "Manja" u Sarajevu, a nakon što su prethodno na društvenim mrežama objavljeni tvitovi, stari nekoliko godina, koje je napisao Srbin Saša Trivić, vlasnik i pomoćnik direktora banjalučke kompanije "Krajina klas", kompanije koja je nastala iz pekare "Manja".

Portali u BiH su se obrušili na Trivića jer navodno veliča ratne zločince, sa podsmehom govori o dešavanjima u Srebrenici, a jutros je iznenada objavljen i navodni stari njegov tvit  - Trivić ga je napisao nakon postrojavanja četnika u Višegradu.

Tada su u Višegradu, pripadnici ravnogorskog pokreta pevali uz gusle "biće opet krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina". Trivić je tada napisao: "Daj dogodine da nađu neke bolje četnike za Višegrad. Ova ekipa nas baš sramoti, sve trećepozivci."

Ovo je Saša napisao na Tviteru 12. marta Foto: Facebook

Trećepozivci su, u vojno-srpskom slengu, po godinama najstariji rezervisti. Reč potiče iz vremena Kraljevine Srbije kada su se za rat pozivali "po redu".

Zbog svega, jutros su na nekoliko pekara Manja u Sarajevu izlepljeni plakati, kojima se poziva na bojkot, a ispred prodavnice neko je ispisao i reč - četnik.

Iz pekare Manja juče su, nakon što su se brojne Sarajlije, ali i drugi građani Bosne i Hercegovine, obrušili sa komentarima na njihovu Fejsbuk stranicu, prvo uputili izvinjenje. No, jutros je post ispod kojeg se nalazio komentar o sankciji Triviću izbrisan i zasad se ne oglašavaju dalje.

Izlepljeni plakati ispred pekare Foto: Facebook

Podsećamo, proizvode lanca pekara "Manja" svakodnevno kupuju građani Sarajeva, a najpopularniju društvenu mrežu Fejsbuk preplavili su pozivi nezadovoljnih Sarajlija na bojkot njegovih pekara.

Pojedinci su čak i javno pitali Trivića kako može podržavati ratne zločince i istovremeno uzimati novac građanima Sarajeva.

S druge strane, Saša Trivić dao je kratku izjavu za Avaz u kojoj je rekao: "Tamo su neki ljudi izvukli skrinšotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao dalje teme oko toga."

Građani Sarajeva pozivaju na bojkot Foto: Facebook

(Telegraf.rs/Radio Sarajevo/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lovac

    22. mart 2019 | 16:59

    Po meni tvit je vise pidsmijeh i omalovazavanje ali i to je Sarajevu i muslimanima dovoljno da reaguju ostrasceno!Sve mi se cini da je doslo vrijeme razlaza,neka svako svoj hljeb mijesi!!!!

  • Mladic

    22. mart 2019 | 20:10

    To je realnost u Sarajevu ako nisi Mujo nadrljao si pre smo slusali dobru muziku I pili vino u Sarajevu sad mozes samo slusati hodju I piti caj

  • Bogdanović

    22. mart 2019 | 10:31

    KOD BOSANACA JE GREH ŠTO JE ISPISAN TVIT, A KOD NAS ALBANCI ŠIRE PRSTE, OTPALI IM, DA BOG DA, I NIKO IM NE SME NIŠTA!!! AKO, TAKO NAM I TREBA KAD SMO MAJMUNI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA