Beba od mesec dana koju je izgrizla argentinska doga, životno ugrožena

Napad se dogodio u Repašu, nedaleko od Koprivnice, kada je dogo argentino jednomesečnu bebu izgrizao po glavi

  • 9

Beba stara mesec dana, koju je izgrizla argentinska doga po glavi u petak, operisana je na Klinici za dečje bolesti Zagreb, a prema rečima direktora klinike, bebica je životno ugrožena, piše Index.

- Takva vrsta povreda i takva težina, dakle osetljivih moždanih struktura u vrlo ranom dečjem uzrastu - to su životno ugrožavajuće povrede - rekao je Goran Roić, direktor klinike. - Međutim, vrlo je rana faza, postoperativno nije prošlo ni više od 48 sati od neurohirurškog zahvata, tako da su bilo kakve prognoze nezahvalne i nemoguće, ali medicinski je sve preduzeto što je u našoj moći - rekao je Roić.

Napad se desio dok je beba bila u krevecu, Foto: Wikipedia/Smok Bazyli

Da podsetimo, napad se dogodio u petak u Repašu, nedaleko od Koprivnice, a pas pasmine dogo argentino je jednomesečnu bebu izgrizao po glavi. Prema informacijama koje se saznaju iz policije, nesrećno dete pas je izgrizao u spavaćoj sobi.

Policijska istraga i dalje traje.

BRAČNI PAR IMA TRI PSA

Prema informacijama do kojih je došao Index, dete pripada paru iz Repaša koji ima tri psa, među kojima je i mužjak doge kog je kupio otac deteta, a do napada je došlo kada je dete zaplakalo iz kreveca, a pas je onda dete počeo da grize.

Beba ima teške povrede glave. Moždano tkivo je oštećeno, kosti glave takođe, pa se dete nalazi na intenzivnoj nezi. Na respiratoru je i pod lekovima.

VIDEO: Čopor lutalica do smrti izgrizao ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    24. mart 2019 | 08:51

    Obožavam pse, sam Bog zna koliko njih sam spasila i udomila, ali ova opsednutost njima je previše! Ova sigurnost u ovakve rase je previse! Tuga, tuga,tuga! Sta će bilo koji pas, a pogotovo ovako veliki i opasan blizu bebe??? Savremeni svete sirokih shvatanja!

  • Zemun

    24. mart 2019 | 08:50

    Pa gde je sad Levijatan da se oglasi?Da nije beba uznemirila psa mozda?Pazi,dete tako malo i zivotno ugrozeno :(...Nema opravdanja.Uspavati psa!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA