≫ 

Tresla se Hrvatska: Jak zemljotres pogodio Split, zvuk je bio jeziv, lupali ormari, padao nameštaj (FOTO)

Koliko je jako zatreslo pokazuje i to da se potres osetio i u Rijeci, 242 kilometra udaljenoj od epicentra

  • 29

U subotu nešto iz 3 sata potres sa epicentorm 21 kilometra severno od Splita dobro je prodrmao ovo područje. Seizmološki zavod navodi kako je bio jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali.

- Napola sam spavao kada me treska probudila, brzo sam skočio iz kreveta i sklonio se pod štok od vrata - opisao je trenutak kada je osetio potres stanovnik Kaštela.

U subotu u 3:08 sati potres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali na dubini od 2 kilometra, sa epicentrom 21 kilometar severno od Splita i 14 kilometara zapadno od Sinja, dobro je zatresao celo to područje, objavio je EMSC.

 

- Noćas u 3 sata i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabeležili su jak potres s epicentrom kod Donjeg Muća 16 kilometara zapadno od Sinja. Potres se osjetio u široj okolini Sinja - objavila je Seizmološka služba.

Stanovnici Splita, Sinja i okoline govore kako ih je potres probudio, a neki govore da je podrhtavanje tla pratio i jako neugodan zvuk. Koliko je jako zatreslo pokazuje i to da se potres osetio i u Rijeci, 242 kilometra udaljenoj od epicentra.

 

U Sinju kažu kako su prvo osetili potres i čuli snažnu tutnjavu, a onda oko 20 minuta kasnije opet se čuo jako neugodan zvuk, ali nije bio popraćen podrhtavanjem.

Potres su osetili i oni koji žive u zgradama na 10-om i višim spratovima, a u Splitu su svedočili i kako su osetili da im se tresu stolice na kojima su sedeli. Još se ne zna da li je bilo materijalne štete ili povreda.

- Tresao se ormar i nameštaj. Rekla bih da je bio oko 4 po Rihteru, svakako neugodan potres - ispričala je za Index.hr čitateljka iz Kaštela.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA