≫ 

Malenoj Mili pomaže ceo region, ali i dijaspora: Dragan iz Filadelfije devojčici i njenoj porodici nudi smeštaj za vreme lečenja

Devojčica što pre mora na lečenje u Ameriku, a troškovi su procenjeni na skoro 3 miliona dolara

  • 0

Za dvogodišnju Milu Rončević, obolelu od leukemije, kojoj je potrebno lečenje u SAD-u, ujedinila se cela Hrvatska. Svi žele da joj pomognu. Roditelji su neizmerno zahvalni. I dalje ih zovu dobri ljudi i pomažu, a osim sportista i političara, uključila se i dijaspora. Primaju i uplate i pozive iz Srbije, Bosne, Crne Gore... Iz Filadelfije dolaze i ponude za smeštaj, i dok pomoć stiže sa svih strana, stižu i lepe vesti: sakupljeno je više od 26 miliona kuna za lečenje, više od neophodnih 18 miliona kuna.

Tako se među poslednjima u nizu javio Dragan Janković koji je preko svog Fejsbuk profila otvoreno ponudio smeštaj Mili i njenim roditeljima za vreme lečenja.

- Dragi moji prijatelji čuo sam da u utorak dolazi na lečenje u Filadelfiju devojčica Mila iz Hrvatske. Ja živim u Filadelfiji sa porodicom i mogli bi da osiguramo sobu za smeštaj dok traje lečenje. Molim svakoga ko bi mogao pomoći oko uspostavljanja kontakta sa Milinom porodicom da mi javi. Mi bismo mogli i da ih pokupimo na aerodromu. Hvala svima ko mi pomogne da pomognemo ovoj devojčici i njenoj familiji - napisao je Dragan Janković na svom Fejsbuk profilu.

Podignuta je i veb stranica lifeformila.com koju uređuju uža porodica i bliski prijatelji i koja će izveštavati o prikupljenim sredstvima.

Roditelji devojčice su u ponedeljak na konferenciji za novinare objavili da je sakupljeno više od 26 miliona kuna za lečenje, zahvalili su svima i zamolili sve da se mole za njih i šalju ljubav.

Priča malene Mile dirnula je mnoge. Svi žele da pomognu devojčici oboleloj od akutne leukemije - od sportista, studenata, penzionera do političara. Uključila se i predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Takođe, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao da će se, ako bude potrebno u akciju uključiti i Grad Zagreb.

U humanitarnu akciju se uključila i Fondacija Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizuje humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA