Prva fotografija male Mile iz američke bolnice: Otac devojčice otkrio da se o njoj brine veliki tim lekara (FOTO)

Počinje prvi ciklus lečenja

  • 16

Mila Rončević, teško bolesna devojčica koja je ujedinila Hrvatsku, u utorak kasno uveče po našem vremenu smeštena je u dečju bolnicu u Filadelfiji.

Milin otac Marin Rončević za Index.hr prepričao je kako je Mila, nakon što je stigla u bolnicu u kojoj nastavlja lečenje teškog oblika leukemije. Rekao je da se Mila probudila i da sada ide da se igra s njom.

- Mila je izvrsno i dalje, započeli su sa svim analizama i pripremnim radnjama za prvi ciklus lečenja koji će isto biti maksimalno individualizovan, odnosno prilagođen. Upoznali smo veliki tim lekara i sestara koji će brinuti o Mili, uključivo prof. Aplenca, koji je izrazito skroman tip. Ambasada i Rukavina su nam na dispoziciji, smešteni smo u hotelu koji je platilo Društvo Hrvata u Americi, u neposrednoj blizini, ali kroz dan dva, čim se snađemo, idemo na prijateljsku adresu u blizini. Kakav će biti smeštaj, potpuno nam je nebitno jer smemo biti zajedno u sobi, pa tu i planiramo biti - rekao je Milin otac za Index.hr i poslao im prvu Milinu fotografiju iz bolnice, koju mi objavljujemo uz dozvolu portala.

Devojčica u bolnici u Filadelfiji Foto: Privatna arhiva, index.hr

Mila i njeni roditelji sinoć, nekoliko minuta pre 22 sata, stigli su u Filadelfiju. U vazdušnoj luci su ih dočekali lekari, predstavnici hrvatskog konzulata u SAD-u i tamošnjeg Društva prijatelja Hrvata.

Mila je provela prvu noć u jednoj od najboljih bolnica za decu na svetu. Njen otac je dodao kako je jedna faza za njih završena, "faza u kojoj je Mila inspirisala Hrvatsku koja je napravila da ona dođe u Ameriku na lečenje".

- Učinjen je neverovatan napor kako bi Mila i njeni roditelji stigli ovde i kako bi počeo proces lečenja koji ona očajnički treba. Mnogo me Hrvata kontaktiralo kako bi se uključili i pomogli. Reakcija Hrvata širom sveta je zadivljujuća - izjavio je HRT-u predsednik Nacionalne federacije američkih Hrvata Steve Rukavina.

(Telegraf.rs/Index.h)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    3. april 2019 | 19:24

    Pa zar ni ovde ne moze bes S-H prepucavanja i politike? Mila, zelim ti svu srecu ovog sveta i da sto pre ozdravis i imas dug i lep zivot. ❤❤❤❤❤❤

  • Zgb

    3. april 2019 | 21:20

    Vecina medija u Hrvatskoj je objevila da je i dosta ljudi iz Srbije pomagalo ,svaka cast

  • Danas

    3. april 2019 | 22:32

    Daj Boze da Mila bude dobro . Sve drugo nije bitno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA