≫ 

Haos u hrvatskom Saboru: Pernara obezbeđenje iznelo iz sale, pale i pretnje (VIDEO)

Pernar dobio opomenu uz udaljavanje iz sale, a kaznu mu je izrekao predsednik Sabora

  • 3

Poslanik Živog zida u hrvatskom Saboru Branimir Bunjac noćas je tokom maratonske sednice, dok je saborska straža iznosila njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sale, pretio pripadnicima obezbeđenja koji su to radili da "neće izaći živi".

- Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš odavde živ izaći! Nemate pravo na to, dobićete batine! Tebe ću razbiti, majmune, m''rš! - vikao je Bunjac stražarima, pokazuje situacija koju su snimile kamere HRT-a, a koja se nije videla tokom prenosa, prenosi Hina.

Taj prenos se obično prekida kada se odredi pauza, što je bio slučaj i noćas kad je Pernar dobio opomenu uz udaljavanje iz sale, a kaznu mu je izrekao predsednik Sabora, pošto je tokom rasprave čitao psalme, pozivao bivšeg premijera Ivu Sanadera da prestane da ćuti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, da "kaže istinu i bude pokajnik".

Opomenu i zabranu govora do kraja rasprave dobio je Bunjac, koji je predsedavajućeg sednice prozvao za povredu Poslovnika, jer je "kukavički" poslao Stražu da izbaci Pernara.

Maratonsku raspravu o interpelaciji opozicione Socijaldemokratske partije o radu Vlade Sabor je završio rano jutros oko jednog sata, i tokom nje, i opozicija i vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ostali su na početnim stavovima - opozicija pri stavu da je vlada neuspešna u sprovođenju reformi, a HDZ da je vlada uspešna.

(Telegraf.rs/Tanjug/Video: HRT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesanica

    5. april 2019 | 11:44

    Iznosim lican stav:Mislim da je Ivan Pernar futur Hrvatske politicke stvarnosti.Posten,castan,elokventan,spreman ida strada u zelji da se cuje istina.Pratim povremeno portale iz Sabora,i sve ono sto govori nedvosmisleno ukazuje na osobu,koja zeli dobro svom narodu.Korupcija,cak i visoki kriminal je u vrhu vlasti.Uporno pokusava da ih demaskira i da otvori oci gradjanima,koji prate samo HRT.A tamo se prezentira sve ono,sto odgovara aktuelnoj vlasti.Podrska za Pernara..

  • Aca

    5. april 2019 | 11:59

    Ustaska posla! Uzivaju da su u centru paznje austvari su niko i nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA