≫ 

Da li je ovo novi jezik u Bosni? Pišu ćirilicom, ali niko ništa ne razume (VIDEO)

Ovaj propust zabeležen je u Dnevniku BHRT

  • 7

"Na putebima u BiH oboga jutpa caobpaća ce uz clabiji ppomet bozila, po cuhom i mjectimično blažnom kolobozu."

Jeste li išta uspeli da razumete u ovoj rečenici, osim toga da je reč o pokušaju da se na ćiriličnom pismu ispiše nekakva vest o saobraćaju.

Sve izgleda kao da je neko po prvi put u životu video tastaturu i otkucao rečenicu, ali izgleda da je, zapravo, neko na Bosanskohercegovačkoj državnoj radio-televiziji (BHRT) zapravo prvi put video - ćirilicu.

U ovoj zemlji, gde su se do poslednjeg rata svi odlično razumeli govoreći jedan jezik i čitajući dva pisma, sve više se insistira na srpskom, hrvatskom i bošnjačkom jeziku, a ova podela je izgleda otišla predaleko...

Pa, kad su već došli do toga da su narodi katkad počeli međusobno i da se ne razumeju koristeći nove reči i strogo se držeći svog pisma, onda su za srpski jezik mogli da nađu lektora koji bi se pobrinuo da do ovakve sramote uopšte i ne dođe.

Jer, ovde nije reč o štamparskoj greški ili lapsusu. Onaj ko je otkucao ove vesti definitivno je odavno zaboravio ćirilično pismo.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    8. april 2019 | 09:49

    Pa to vam je Alijina predratna prica o zajednickoj gradjanskoj drzavi svih naroda! Posto nismo legli na rudu polupismene budale,onda se prava namera brzo pokazala u pravom svetlu,pa je danas ovako kako jeste!!!

  • Aca

    8. april 2019 | 13:38

    Pa Izetbegovicevci su isti ko Milogorci nema sta nece da izmisle!!!

  • Realan

    8. april 2019 | 10:22

    Piši latinicom da te ceo Svet može pročitati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA