≫ 

Skandal u Hrvatskoj: "Profesorka" sa lažnom diplomom radila u srednjoj školi 24 godine

Za 50 dana provere otkriveno je ukupno deset lažnih isprava

  • 4

U Hrvatskoj je pronađena još jedna lažna diploma, a reč je o diplomi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Uz pomoć nje profesorka je predavala ekonomsku grupu predmeta u jednoj srednjoj školi čak 24 godine. To je za Index potvrdilo Ministarstvo nauke i obrazovanja.

Kako su poručili, više informacija nemaju jer je celi slučaj preuzelo Državno tužilaštvo.

Škola je podnela krivičnu prijavu DORH-u te je navedenoj osobi uručen vanredni otkaz.

Kako Index podseća, ministarka Blaženka Divjak naložila je proveru svih diploma u resoru nauke i obrazovanja nakon što je u samom Ministarstvu otkrivena zaposlena s lažnom diplomom.

Krajem prošlog meseca ministarka je objavila kako je u 50 dana provere otkriveno ukupno deset lažnih isprava.

- Nakon 50 radnih dana otkako smo identifikovali prvu prevaru i pokrenuli inicijativu za proveru verodostojnosti isprava u resoru nauke i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava - rekli su za portal.

Poslednje dve nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu i uverenje za vozača motornog vozila.

- Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenim uverenjem radila u Centru za vaspitanje, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač. Obe osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su radile obavestile su nadležna tela koja postupaju po daljoj proceduri. Još jednom želim  da pošaljem jasnu poruku da nameravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom merom dok se sistem ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše poverenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savesno i odgovorno - poručila je tada Divjak.

VIDEO: Država Srbija će kontrolistati diplome lekara

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    10. april 2019 | 11:09

    Nije to ništa, mi imamo ministre sa lažnom diplomom.

  • Viki

    10. april 2019 | 10:01

    A koliko njih je dobilo diplome na puskice i pomoc prijatelja?

  • Zar je moguce

    10. april 2019 | 10:18

    Pa nije to nista, ja juce morao da udarim pecet na moju diplomu ali iz suda traze potvrdu direktora pismeno i overen u skoli da je on izdao. Medjutim, nakon drugog dolaska u skolu meni sekretarica kaze pa vi ste skolu zavrsili vandredno zadnju god, reko molim? Direktor tu, reko vi se salite, nikad nisam obracao paznju na datume itd samo da je zavrsena.😂 a direktor se smeska, ma bitno da si je zavrsio, reko ljudi ja sam svaki dan bio u skoli itd zna me dosta profesora i razredna nisam lud. Kad na svedocanstvu zadnja god drugi mi razredni inace zamenik direktora. 😂😂 a o datumima da ne pricam kad je izdata diploma u 3 mesecu godine. 😂 ima neki strucnjak da mi pojasni? 👌👏😋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA