≫ 

Obijena i pokradena pravoslavna crkva Svete Petke u Vukovaru: Lopovi odneli zlatan nakit i suvenire, starešina hrama zatekao sramotne prizore (FOTO)

Tek nakon što uviđaj bude završen, biće poznato šta je sve odneseno iz crkve i suvenirnice i kolika je ukupna materijalna šteta

  • 4

Nepoznati počinilac ili više njih obili su noćas hram Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj Vodi u vukovarskom izletištu Adica.

Starešina hrama jerej Vukašin Cvetojević zatekao je jutros provaljenu crkvu na kojoj su bila razvaljena vrata, prenosi portal Srbi.hr.

Ukraden je zlatni nakit koji su vernici ostavljali kao prilog na ikonu Svete Petke. Osim obijene crkve, provalnik je razbio i staklo na suvenirnici koja se nalazi odmah pored hrama, odakle je pokušao da odnese deo suvenira.

Sveštenik je odmah pozvao policiju koja je izvršila uviđaj, a na terenu su pronađene i dve cigle koje ukazuju na to da se provalnik sa njima služio kako bi razbio staklo na ikoni i suvenirnici.

Tek nakon što uviđaj bude završen, biće poznato šta je sve odneseno iz crkve i suvenirnice i kolika je ukupna materijalna šteta.

Crkva je posvećena Prepodobnoj materi Paraskevi i nalazi se u vukovarskom izletištu Adica, građena je u periodu od 1808. do 1811. godine, a danas pripada drugoj vukovarskoj parohiji.

Ova crkva je bila na meti lopova i u aprilu 2014., kada su sa nje ukradeni bakreni oluci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA