≫ 

Kinezi preko Severne Makedonije pokušali da prošvercuju 7 putnih torbi punih skupocenih staklenih jegulja

Kinez L.H. se tereti da je protivpravno nabavio veću količinu staklene jegulje, koja je u Evropi ugrožena vrsta

  • 1

Dvojica Kineza su preko Severne Makedonije u sedam torbi pokušali da do Kuala Lumpura, Malezija, prošvercuju 80 kilograma staklene jegulje vredne 120.000 evra. Kinezima je pomagao jedan Bugarin, žitelj kumanovskog sela Režanovce i jedan carinik.

Iako su iz Bugarske bez problema ušli u Severnu Makedoniju, policija ih je otkrila na putu od graničnog prelaza Deve Bair do Kumanova. Svi su privedeni i zaradili krivične prijave zbog krijumčarenja i „zločinačkog udruživanja“.

Policija iz Kumanova je Javnom tužilaštvu podnela krivične prijave protiv L.H. ( 44 ) iz Kine, koji živi u Španiji, V.V.M. ( 54 ) iz Bugarske, J.P. ( 38 ) iz Kine, koji živi u Sofiji, Bugarska, S.P. ( 41 ) iz sela Režanovce kod Kumanova u Severnoj Makedoniji i protiv I.A. ( 44 ) iz Krive Palanke, carinika na graničnom prelazu „Deve Bair“ sa Bugarskom.

Kinez L.H. se tereti da je protivpravno nabavio veću količinu staklene jegulje, koja je u Evropi ugrožena vrsta, i da je formirao kriminalnu grupu zaduženu za njen šverc. Staklenu jegulju su iz Sofije trebali da prošvercuju do Severne Makedonije, odakle bi je preko skopskog arodroma transportovali do Kuala Lumpura, gde se kao kupac javlja S.N. iz Malezije.

JEgulje su pokušali da prošvercuju preko Severne Makedonije, Foto: pixabay

Šezdeset kilograma podmladka staklene jegulje, Kinez L.H. je spakovao u 42 najlon kese sa komprimiranim kiseonikom i smestio ih u 7 velikih torbi. Drugi Kinez J.P. je nabavio 10.000 evra u bugarskim levovima, nakon čega su 3. aprila L.H., V.V.M. i J.P. torbe sa staklenim jeguljama utovarili u kombi „Mercedes“ sa bugarskim registarskim oznakama.

Kada su Bugarinu V.V.M. obezbedili avionsku kartu na relaciji Skoplje – Istanbul – Kuala Lumpur, seli su u kombi i krenuli u Severnu Makedoniju.

Na graničnom prelazu „Deve Bair“ ih je čekao Makedonac S.P. koji je imao zadatak da im obezbedi nesmetan prelaz preko granice bez carinske kontrole. Kada su stigli na carinu sa makedonske strane, carinik I.A. ih je bez zadržavanja i kontrole njihovog prtljaga pustio da napuste granični prelaz.

Kriminalci su nakon toga odahnuli, ali za kratko.

Na magistralnom putu od graničnog prelaza „Deve Bair“ do Kumanova njihovo vozilo je zaustavila policijska patrola. Prilikom pregleda vozila pronađeno je sedam torbi sa staklenim jeguljama, nakon čega su svi bili privedeni u SUP Kumanovo.

VIDEO: Zbog Kineza nosorozi će nestati sa ovoga sveta. Jedini način da opstanu jeste da im se poseku rogovi

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA