U solunskoj luci otkrili čudan kontejner iz Kine: Pisalo je da su unutra tkanine, a kada su ga otvorili, nisu mogli da poveruju šta vide

Grčki carinici otkrili su na vreme šverc robe čija je krajnja destinacija bila Makedonija

  • 4

Uz pomoć skenera i specijalno obučenog psa, grčki carinici su u solunskoj luci otkrili kontejner iz Kine sa neverovatnih 629.000 kutija, odnosno 12.596.000 komada švercovanih cigareta, saopštili su iz Nezavisne službe za javne prihode Grčke, javila je agencija MIA iz Atine.

Sumnjivi kontejner sa švercovanim cigaretama, kako je istakla grčka televizija Antena, trebalo je da stigne u Severnu Makedoniju, a nadležne grčke vlasti sumnjaju da firma navedena u dokumentima uopšte i postoji. Umesto cigareta, u dokumentima je bilo navedeno da se u kontejneru koji je iz Kine pristigao u solunsku luku nalaze tkanine.

Pronađeno je više od 12,5 miliona cigareta, Foto: Mia

- Bila je napravljena kontrola konkretnog kontejnera iz Kine kada je pristao u luku u Solunu. Skener je na početku pokazivao znake da se u njemu nalaze proizvodi od duvana, a te znake je potom potvrdio i specijalno obučeni pas, izjavila je za grčku televiziju Antena, direktorka carinske službe Soluna, Fotini Parusidu.

Iz Nezavisne službe za javne prihode Grčke su saopštili da carinske dadžbine, a time i šteta zemlji od švercovanih cigareta dostiže cifru od 2.491.400 evra. Cigarete i kontejner u kome su one švercovane su bili konfiskovani, a o slučaju jeinformisan i javni tužilac Soluna.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • znam vec ...

    12. april 2019 | 23:56

    zvali pojacanje

  • Desha

    13. april 2019 | 21:08

    Da nije Milo...?

  • FANTOM

    13. april 2019 | 13:18

    E te cigarete na granicnom prelazu sa Severnom Makedonijom Srbi kupuju u enormnim kolicinana jer jedno palo kosta 80 maked. denara ili 1,3 evra ili 156 srpskih dinara. Prosta racunica a niotin je nikotin on ubija i za jeftine i za skupe novce. Ubijamo se kao ovce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA