Koleginice pošle u Pale na sahranu, pa izgubile život na dnu Miljacke: Novi detalji nesreće koja je potresla Sarajevo

U Osnovnoj školi "Kovačići" svi su šokirani i tužni, a deca uplakana

  • 4

Četiri zaposlene Osnovne škole "Kovačići" krenule su na sahranu koleginici na Palama, ali na putu ih je zadesila jeziva smrt u saobraćajnoj nesreći, kada se njihov automobil prevrnuo u Miljacku.

Poginule su: profesorka razredne nastave Lejla Sadiković, pedagog Merima Balkić, higijeničarka Mina Kadrić i bivša direktorka škole Almina Ćorović.

Nesreća se dogodila kod tunela "Čeljigovići" u blizni Sarajeva. Automobil "pežo 207" skliznuo je sa saobraćajnice u reku Miljacku.

U Osnovnoj školi "Kovačići" svi su šokirani i tužni nakon stravične informacije da su u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva nastradale njihove četiri koleginice. Zatražena je i intervencija Hitne pomoći.

Tužna vest brzinom munje prenela se kroz školu, a deca su neutešno plakala. Potresne scene dece koja plačući govore "umrla nam učiteljica", nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili, još ne mogu da veruju da ih više nema.

Njihovi prijatelji bili su neutešni nakon što su čuli strašne vesti.

Foto: M.O./Klix.ba

- Pre dosta godina, upoznala sam Merimu. Studentski dom Nedžarići. Ona i njena cimerka Selma su bile tad dva najnasmejanija i najpozitivnija lika u domu. Tu je bio i Faruk, Selmin momak, čitaonica i druženje ispred nje. A njih dve nerazdvojne, od vrtića. Krajiške. Prvo je otišla Selma, nakon teške bolesti. Svake godine u isto vreme u dnevnim novinama sećali su je se Faruk i Merima. Danas je otišla i Merima. Molila sam Boga, kada sam čula vest da su pitanju radnice OŠ "Kovačići", samo da nije ona. Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem celi dan - napisala je Merimina prijateljica, koju je preneo Predsednik sindikata osnovnog obrazovanja Saudin Sivro.

Foto: M.O./Klix.ba

Saučešća školi i porodicama nastradalih žena stižu sa svih strana.

- S bolom i nevericom primili smo tragičnu i tužnu vest da su porodice, kolege, učenici, roditelji i prijatelji ostali bez dragih osoba i profesionalaca, koje su dale ogroman doprinos u vaspitanju i obrazovanju dece. Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo upućuje iskreno saučešće porodicama nastradalih koleginica, kolektivu JU OŠ "Kovačići", učenicima i roditeljima škole te svim zaposlenima u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju u Kantonu Sarajevo.

Foto: M.O./Klix.ba

Vlada Kantona Sarajeva izrazila je duboku žalost zbog pogibije četiri radnice Osnovne škole "Kovačići" i donela odluku da će Dan žalosti biti u utorak 16. aprila.

U prosekturi Miljevići u Istočnom Sarajevu danas je obavljena obdukcija tela četiri radnice škole, potvrdio je dežurni tužilac. Tela stradalih prevezena su u ovu prosekturu po nalogu postupajućeg tužioca.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA