Bolni detalji nesreće u Hrvatskoj u kojoj je stradalo četvoro Srba: Auto poleteo u vazduh kao avion kada se zakucao u stub

Jedini preživeli, Dragan Vučićević (28), nakon nesreće je ostao sam u autu, jer su ostali putnici ispali od siline udara

  • 5

Trebalo je to da bide ugodna noćna vožnja do Slovenije u kojoj bi svi uštedeli na troškovima prevoza, ali se, nažalost, pretvorila u tragediju u kojoj su poginule čak četiri osobe. Na autoputu Lipovac – Zagreb kraj odmarališta Bošnjaci juče oko 00.30 sati Škoda Octavia slovenačkih registarskih tablica sletela je sa puta i udarila u zaštitnu ogradu. U vozilu je u tom trenutku bilo petoro državljana Srbije od kojih je njih četvoro, među kojima i 14-godišnje dete, poginulo.

Život su izgubili Aleksandra Janković (43), Žikica Janković (47), Verica Rašić (42) i četrnaestogodišnji dečak N. R. Stravičnu nesreću preživeo je samo suvozač Dragan Vučićević (28) koji je lakše povređen. U vinkovačkoj je bolnici. Vučićević je juče bio u stanju šoka i nije želeo da razgovara sa novinarima.

Auto je potpuno smrskan, Foto: www.24sata.hr

Prema nezvaničnim saznanjima, on je tražio prevoz do Slovenije preko Fejsbuk grupe u kojoj se dogovaraju jeftinije vožnje. On je inače pekar po struci i preko prijatelja iz Zagreba uputio se prema Sloveniji gde je trebalo da pronađe posao. Noć pre puta je radio, tako da je veći deo puta zapravo prespavao. Vučićević je u automobil oko 23.30 sati seo u Beogradu, i to na mesto suvozača. Kako je bio umoran i neispavan, ubrzo je zaspao pa se probudio tek na graničnom prelazu na izlazu iz Srbije.

Ostao je budan do naplatnih rampi u Hrvatskoj kada je, prema nezvaničnim tvrdnjama, video da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao da dođe do kartice za autoput. Ponovo je zaspao, da bi ga probudio vrisak kada je video da vozač spava za volanom auta koji je jurio autoputem. Vrisak je probudio i vozača koji se trgnuo i naglo skrenuo najpre ulevo, a zatim udesno naletevši pritom na kosi stub koji je vozilo digao u vazduh poput aviona.

Brzinomer je ostao na 140 km/h, Foto: www.24sata.hr

Škoda je tada pala na travu, proletela kroz zaštitnu ogradu autoputa i udarila u kanal. Sledeće čega se Vučićević seća bio je prazan automobil kojem su bila otvorena sva vrata. Naime, od siline udarca ostali putnici, koji nisu bili vezani, izleteli su iz vozila i poginuli. Bio je dezorijentisan i povređen, ali ipak je uspeo da izađe iz vozila i pređe ogradu za divljač. Tako je dočekao i pomoć nakon čega je odmah prevezen u Opštuu županijsku bolnicu Vinkovci u kojoj je na lečenju.

– Tri su osobe smrtno stradale na licu mesta, a jednu smo pokušali da reanimiramo. Povređena osoba pretrpela je lakše povrede, ali je zbog svega što je preživela u šoku. Verujemo da će uskoro biti puštena iz bolnice – rekla je portparolka Opšte županijske bolnice Vinkovci Sonja Marinković. Vozilo je ubrzo nakon nesreće odvezeno do obližnje Županje. Škoda je potpuno uništena pri čemu su se oba vazdušna jastuka aktivirala. Brzinomer vozila ostao je blokiran na oko 140 km/h tako da se pretpostavlja da se vozilo kretalo i brže pre same nesreće.

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    25. april 2019 | 19:22

    Neka bog i dakje cuva ovog mladog covjeka....zao mi je...

  • plavi safir

    25. april 2019 | 20:08

    Auu čoveče koja nesreća. Saučešće porodicama. Ovom čoveku brz oporavak, mada se duševno neće nikada oporaviti.

  • Jedna Ljilja

    25. april 2019 | 20:24

    Tuga jad bol nemerljiv nisacim. Ugasila su se cetiri mlada zivota. Porodicama iskreno saucesce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA