≫ 

Hrvati ponovo osuli paljbu po Srbima, nakon iživljavanja granične policije: "Pogrešili ste pravac za Uskrs, vratite se u svoja sela"

* Kako su preneli mediji, više od 20 turističkih autobusa čekalo je na granici satima bez objašnjenja * "Ništa dobro iz Srbije ne stiže osim poneki Hrvat" *

  • 66

Posle skoro četiri sata čekanja na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo, hrvatska policija je najzad pustila srpske autobuse da pređu granicu s Hrvatskom. Kako su preneli mediji, oni su bez ikakvog objašnjenja satima držali više od 20 turističkih autobusa, a sudeći prema komentarima na hrvatskim portalima, granična policija je "najzad uradila nešto pametno", dok su "srpski turisti to i zaslužili".

Tek jedan dan nakon što je u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj poginulo četvoro državljana Srbije, što je dovelo do velike polemike na lokalnim portalima i jezivih komentara, podsećanja na mržnju i ratove '90-ih, mnogi su iskoristili i situaciju koja se protekle noći dešavala na graničnom prelazu, da kažu svoje pravo mišljenje o Srbima.

Pored komentara da to nije u redu, kao i da će i njih stići ista "kazna" kada, na primer, budu prelazili granicu sa Slovenijom i da je čekanje na granicama normalna stvar, više je bilo onih koji govore da su Srbi to zaslužili, kao i da treba dići ogradu.

- Konačno nešto pametno od granične policije. Kako nas volite i kako pišete o nama tako vam mi vraćamo. Što ne idete preko Mađarske, Austrije ili Slovenije pa vam pravo budi. Da je meni vlast, ja bih ko Mađari digao ograde i žicu i ne primam nikog ko je izvan EU. Moramo štititi granice u EU - napisao je jedan čitalac.

Foto: Facebook/index.hr

Drugi je istakao kako treba slediti primer američkog predsednika Donalda Trampa.

- Treba napraviti zid kao Tramp prema Meksiku. Ništa dobra iz Srbije ne stiže osim poneki Hrvat - istakao je drugi čitalac.

Foto: Facebook/index.hr

Bilo je i onih koji su čestitali policiji, ali i oni koji su spomenili Kosovo.

- Nije ovo KOSOVO da možete ulaziti kako HOĆETE - napisao je čitalac.

Kako su u autobusima uglavnom bili putnici koji putuju u Italiju za uskršnje praznike, i na to su čitaoci imali komentar.

- Pogrešili pravac. Za Uskrs Srbi bi trebali putovati ka Rusiji a ne prema zapadu - aludirajući da naša zemlja još uvek nije članica EU.

Bilo je i onih koji su istakli kako je čekanje na granicama normalna stvar.

- Braćo Srbi, i mi kad ulazimo u Sloveniju izlazimo iz buseva i pokazujemo lične... Tako da se navikinite i poštujte to il ostanite u svojim selima od kud ste došli - savetovao je drugi čitalac.

Mediji su sinoć preneli da je policija zabranila putnicima da stoje pored autobusa i pretila im kaznom od 5.000 kuna, što je oko 670 evra.

Na društvenim mrežama osvanule su fotografije besnih putnika, čiji je utisak bio da hrvatska policija to radi namerno.

VIDEO Srbi nose istinu u traktorima iz Knina, a Hrvati u vukovarskoj koloni: Bandić o odnosima dva naroda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    26. april 2019 | 11:03

    Ne razumem zasto ljudi idu u to g..o od zemje??????

  • Petar

    26. april 2019 | 11:35

    Kadasu oni zaustavili nase autobuse, odma nasa granica sluzba trebala da spusti rampu za njihova vozila, stobi reko nas pisac G. Beckovic ceracemose.

  • pravda

    26. april 2019 | 11:08

    Ovaj rvat je u pravu da se podigne zid,da se jednom za vazda ogradimo od govana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA