• 6

Stručna tela proveravaju da li je doktor iz Obrovca "pri sebi": Prijava protiv pacijentkinje sa psihijatrije koja je glumila medicinsku sestru

Medicinskih propusta nema, utvrdila je zdravstvena inspekcija

  • 6

Ministar zdravlja Milan Kujundžić izjavio je danas kako je zdravstvena inspekcija utvrdila da nije bilo ozbiljnijih medicinskih propusta u specijalističkoj ordinaciji porodične medicine Gorana Jusupa u Obrovcu, koji je zaposlio svoju devojku kao medicinsku sestru iako nije bila kvalifikovana. 

- Na prvi pisani dopis o problemima u Jusupovoj ordinaciji u Obrovcu Ministarstvo zdravlja obavestilo je sve učesnike - HZZO, Hrvatsku lekarsku komoru i Hrvatsku komoru medicinskih sestara i uputilo je svoju inspekciju kako bi proverili da li je bilo medicinskih propusta. Inspekcija je bila u Obrovcu u četvrtak, ozbiljnijih medicinskih propusta nije bilo - rekao je Kujundžić novinarima na marginama tribine o Nacionalnom programu prevencije raka debelog creva.

Medicinskih propusta nema, a konstatovali su ono što je utvrdila i inspekcija HZZO-a, da ordinacija nema medicinsku sestru, kazao je Kujundžić dodavši kako je nakon izbijanja afere Jusup otišao na bolovanje, a Ministarstvo zdravlja je obavestilo Dom zdravlja i Zadarsku županiju da osiguraju zaštitu o pacijentima koji su bili kod njega upisani. Na pitanje ko će umesto Jusupa, kojem je HZZO raskinuo ugovor s danom 30. aprila, raditi u Obrovcu, ministar zdravlja priznao je kako je to problem, ali to će morati da reši lokalna uprava za zdravstvo.

Na novinarsku konstataciju da se o Jusupovim problemima znalo duže vreme, ali se ništa nije preduzelo, Kujundžić je odvratio kako Ministarstvo zdravlja niko o tome nije obavestio. 

- Žao mi je da nas ti koji su znali nisu pre obavestili. Čim smo dobili prvi pisani dopis, poslali smo inspekciju, a ovi ljudi koji govore da su znali nama nisu davali dojave u tome smislu - rekao je on.

Jusup može da nastavi da radi

Na pitanje da li Jusup može da nastavi da radi kao lekar i nakon što mu je HZZO raskinuo ugovor, Kujundžić je odgovorio potvrdno. "U formalno-pravnom smislu, naravno, može, a može li u zdravstvenom, to će proceniti stručna tela", rekao je.

Podsetimo, protiv Veronike Pecolaj, koja je u ordinaciji svog dečka dr Gorana Jusupa, radila kao medicinska sestra, iako nema za to potrebne reference, podneta je tužba zbog lažnog predstavljanja.

VIDEO: Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći

(Telegraf.rs/Index.hr)

Komentari

  • Loki

    U san se ne snili. Plase Srbe na sve moguce načine.

  • Nema

    Oduzimanja trajne licence i tačka e jadni narod znači on je dr i može da radi šta hoće

  • arwen

    Ovako nesto je moguce samo na Balkanu!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima