≫ 

"Srbe na vrbe, palite traktore", sramna je poruka Srbima u Hrvatskoj u jeku kampanje za evropske izbore

„Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?“, pitanje je koje SDSS Milorada Pupovca postavlja građanima Hrvatske s plakata

  • 38

„Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?“, pitanje je koje Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) Milorada Pupovca postavlja građanima Hrvatske s plakata za evropske izbore, prenosi Sputnjik. Mnogima je to zasmetalo, a jedan od takvih je u noći sa utorka na sredu uništio plakat koji se nalazi na ulazu u Sisak.

Kako podseća list Srpskog narodnog veća „Novosti“, reč je o gradu u kom su pripadnici hrvatskih vojnih jedinica i MUP-a od 1991. do 1995. godine zastrašivali, zlostavljali i ubijali Srbe. Županijski sud u Osijeku osudio je 2013. godine Vladimira Milankovića, bivšeg zamenika načelnika PU Sisak, na kaznu od osam godina zatvora. Drago Bošnjak, pripadnik rezervnog sastava PU Sisak, oslobođen je optužbe.

Presudu je potvrdio Vrhovni sud, koji je u istom navratu Milankoviću povećao kaznu na deset godina. Optužnica je po komandnoj odgovornosti bila podignuta i protiv generala Đure Brodarca, ali je postupak prekinut 2011. godine zbog njegove smrti.

Pozivajući se na „Dalmatinski portal“, „Novosti“ javljaju i da je SDSS-ov plakat u sredu ujutro išaran u splitskom Spinutu. Nepoznati počinilac precrtao je naziv stranke, reč Srbin, a ispisani su natpisi "Srbe na vrbe", "Palite traktore", "Za dom spremni" i "NDH".

Splitska policija je po dojavi obavila uviđaj u Kaštelanskoj ulici, a o svemu je obaveštena Komunalna služba grada Splita.

VIDEO: Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lav

    1. maj 2019 | 20:29

    AKO TO JE NASA BIVSA I SADASNJA POLITIKA DOZVOLILA SVI IMAJU SAD PRAVO DA NAS PLJUJU I PRETE. I KAD POGLEDAMO STVARNO BEZ KRALJA NE VALJA

  • D.V.

    1. maj 2019 | 20:36

    To je hrvatcka demokratija. Jadan je to narod niduse ni mozga

  • Cika Velja

    1. maj 2019 | 20:05

    Ja na plakatu vidim pitanje,ali bi kratak odgovor na njega bio nemoguca misija...medjutim,Hrvati su na istom plakatu dopisali i odgovor...ne moze biti kraci i istinitiji!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA