Karadžić se iz Haga uključio u tribinu u Podgorici: Poručio Srbima da budu blagi prema Crnogorcima jer imaju krizu identiteta

Bivši predsednik Republike Srpske uključio se telefonom u tribinu

  • 19

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koga je sud u Hagu zbog genocida i zločina protiv čovečnosti osudio na doživotnu robiju, uključio se telefonom u tribinu koja je održana u Srpskoj kući u Podgorici.

U tom trenutku na tribini je prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju Republike Srpske, prenosi CdM.

Prilikom uključenje, Karadžić je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu blagi prema Crnogorcima jer oni, kako je dodao, trenutno imaju krizu identiteta, kao i da ih treba razumeti i prema njima biti tolerantan.

- U Crnoj Gori nema sukoba među narodom, jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori, dinastičke su prirode, to je sukob dinastija - rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, Srbija je puna Srba iz Crne Gore.

- Srbi iz Crne Gore su napunili Srbiju i tu ne može biti sukoba između naroda jer smo mi jedno. Manite se dinastičkih podela - rekao je Karadžić.

On je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu strpljivi, tolerantni i da imaju razumevanja prema ljudima koji imaju krizu identiteta, dodajući da se identitet u jednom narodu stvara stotinama, a nekad i hiljadama godina.

Tribinu u Srpskoj kući organizovali su Srpski nacionalni savet i Srpski informativno-kulturni centar "Sveti Sava".

Pogledajte video: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratko

    4. maj 2019 | 15:53

    Ja sam iz Republike Srpske Krajine ,i na ljetovanje idem u Bratsku Crnu Goru ! I osjećam se kao kod kuće svoje .Nikad nisam niti jednu riječ neprijatnosti doživio od Crnogoraca ! Mi srbi iz RS poštujemo Crnogotski narod jer su nam to pokazali i u proteklom Ratu da su dostijanstveni Pravoslavlju i braći preko grane ,kao i braća naša preko Drine ! Nema te Vlasti koja može krv da promjeni niti gene ni porijeklo ! Crna Gora je mala Zemlja velikih Ljudi !

  • Saša

    4. maj 2019 | 16:56

    Živeo radovan kapadžić srpski karađorđe

  • Darinka

    4. maj 2019 | 13:30

    "Imaju krizu identiteta pa su poletjeli priznati Kosovo",ma pusti to Karađziću dragi. Imaju oni viška bezobrazluka eto ja ću reći ako nećeš ti, pa nek'se vidi i nek'se zna , naravno ako mi objave takst.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA