≫ 

Dolazio je 34 puta u Srbiju da poseti Kuću cveća, leže i ustaje sa Titovom slikom, a nosi je čak i na sakou

Stojče Vasilev kaže da je plakao cele noći kad je Tito umro

  • 80

U Kući cveća u Beogradu 4. maja je obeleženo 39 godina od smrti Josipa Broza Tita, doživotnog predsednika SFRJ, koji je upravljao Jugoslavijom punih 35 godina.

Među brojnim Titovim "pionirima" iz cele bivše SFR Jugoslavije koji su se tog dana okupili pred Kućom cveća bio je i Stojče Vasilev, penzioner iz Štipa, grada na istoku Severne Makedonije.

Ovo mu nije bilo prvi put da se u Kući cveća pokloni na grobu Josipa Broza Tita, da položi sveže cveće i poljubi njegovu sliku koju stalno nosi na reveru svog sakoa.

- Nakon Titove smrti, svake godine 4. maja posećujem Kuću cveća u Beogradu. Ove godine sam bio 34. put. Poslednjih nekoliko godina u Kuću cveća idem sa grupom titoista iz Štipa i Kočana. Ove godine u Beograd je otišao pun autobus putnika iz više mesta sa istoka Severne Makedonije - izjavio je za skopski portal sdk.mk bivši Titov gardist, Stojče Vasilev.

Vasilev je služio vojsku u Kavadarcima, a potom je dobio prekomandu u Beograd, gde je bio član Titove garde. Nakon odsluženja vojnog roka, vratio se u Štip i zaposlio se u jednom građevinskom preduzeću.

- Bio sam dežuran te noći kada je Tito umro. Veoma teško sam primio vest o njegovoj smrti. Plakao sam celu noć. Kada sam otišao u penziju, rešio sam da na sakou nosim njegovu sliku. Sa ponosom se svuda šetam sa njom. Sve dok budem mogao i imao snage, 4. maja ću ići u Kuću cveća. Kada bi Tito oživeo opet bi napravio jaku državu u kojoj se lepo živelo - kaže Vasilev.

Ovaj nepopravljivi titoista, koji na reveru sakoa nosi dve fotografije - Tita samog i sa Jovankom Broz, jednu sliku Tita ima zalepljenu i na svojoj pidžami. Sa njom svaki dan leže i sa njom ustaje.

Pogledajte video: Rekla je "NE" Titovom sekretaru zbog istinske ljubavi

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salko

    6. maj 2019 | 17:52

    Da smo znali sta ce nas snaci svi bi mi plakali.Hvala mu za sretno djetinjstvo,a ovi poslije njega nek se nose u tri.p.m....

  • Nikolas

    6. maj 2019 | 16:50

    PLAKALI STE ZA JOSKOM BROZOM FERDINANDOM SAMOPROGLASENIM MARSALOM!!! A AKO HOCETE DA PLACETE ZA TITOM -MUSTAFOM GOLUBICEM MORATE OTIICI U MOSKVU I POSETITE ALEJU VELIKANA GDE POCIVA HEROJ I GEBERAL NKVD TITO MUSTAFA GOLUBIC!!

  • Malina

    6. maj 2019 | 21:26

    Kako je unesrecio Srbiju taj ustaša od Tita .....koliko je pobio i ponizio Srba na Golom otoku i prognao tobože izdajnika četnika sram ga bilo i mrtvoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA