Mladić nožem zaklao tinejdžerku, pa dobio 25 godina robije: Krvnički je ubadao i sekao po telu, pa ostavio da se uguši u sopstvenoj krvi

Na sudu je izneo bizarnu odbranu, kada je tvrdio da je devojku ubio lik iz video igrice

  • 2

Na suđenju zatvorenom za javnost juče je izrečena nepravosnažna presuda 25-godišnjaku zbog okrutnog ubistva 17-godišnje devojke u Koški u novembru 2016. godine, javlja Glas Slavonije.

Matej Šustek proglašen je krivim za krivčno delo teškog ubistva pa ga je sudsko veće osudilo na dugotrajnu kaznu zatvora od 25 godina. Mateju Šusteku produžen je istražni zatvor koji po tom rešenju može trajati do pravosnažnosti ove presude.

Suluda obrana

Šustek je na početku suđenja 2017. kazao sudskom veću da se ne oseća krivim za ubistvo 17-godišnjakinje. Njegova obrana zvučala je potpuno bizarno. Branio se da ga je na dan pre ubistva devojke, s kojom je bio mesec dana u vezi, "posetio" njegov najbolji prijatelj Majkl De Santa, lik iz video "Grand Theft Auto" i rekao da treba da je eleminiše.

Kazao je i kako mu je isti lik rekao da sledećeg dana dođe do železničke stanice u Našicama, što je i učinio, pa da su obukli kombinezon koji je on doneo i odvezli se u Košku, gde su pričekali 17-godišnjakinju sat vremena.

- Kada je došla, lik iz igrice je uzeo nož i zabio ga u njenu levu stranu vrata... Kada je Ana počela da beži, Majkl De Santa je nastavio da je ubada - nepovezano je tada pričao Šustek, prenosi Index.hr.

Izbo je nožem u vrat

Prema optužnici, 6. novembra 2016. godine Matej je nazvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na železničkoj stanici u Koški. Ona je sela na bicikl i iz Ordanje došla na dogovoreno mesto. Matej je izišao iz voza i odveo je do obližnjeg silosa. Tamo ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat.

Dok se gušila u sopstvenoj krvi i pokušavala da pobegne, krvnik ju je hvatao za ruke i nastavio da je ubada nožem nanevši joj još devet ubodnih i reznih rana. Da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobilni telefon i seo na voz za Našice, piše Glas Slavonije.

Fotografije osumnjičenog za ubistvo, pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    7. maj 2019 | 11:48

    Za ovakve prevarante nije lud samo se pravi smrtna kazna

  • Cile 07 05 2019

    7. maj 2019 | 13:02

    Svi ti koi proglašavaju takve koi naprave zlodela da su psihički poremećeni zajeno ih treba spaliti na vatri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA