≫ 

Radikalni vehabijski vođa iz BiH ratuje u Libiji: Pobegao je sa porodicom iz Sirije, a sada učestvuje u borbama za Tripoli

Nusret Imamović je sa porodicom pobegao u Siriji 2013. godine

  • 2

Nusret Imamović, radikalni vehabijski vođa iz Maoče, koji se nalazi na listi deset najtraženijih terorista sveta, nalazi se u Libiji i učestvuje u borbama za Tripoli. Sedam godina nakon svrgavanja Muamera Gadafija, Libija je opet na rubu totalnog rat.

Informaciju o učešću stranih boraca u sukobima objavio je magazin "Arab vikli" u svom štampanom i digitalnom izdanju na engleskom jeziku 28. aprila ove godine. Informaciju je potvrdila i paravojna formacija Libijske nacionalne armije (LNA).

"Avaz" piše da je time potvrđeno njihovo pisanje. Pre mesec dana su objavili da je Imamović sa porodicom pobegao krajem februara iz Sirije i da se nalazi u Libiji, u kojoj traju žestoki sukobi između snaga LNA, koju predvodi general Halifa Haftar i snaga predsednika vlade Fajiza el-Saradža, koju je priznao UN.

Strani mediji pišu, pozivajući se na izjave zvaničnika Libijske nacionalne armije, da se Imamović pridružio snagama Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) u Saradžu.

"Arab Vikli" preneo je izjavu portparola LNA generalmajora Aheda Mismarija, koji tvrdi da se ne samo libijski esktremisti bore sa snagama odanim Saradžu nego su tu bili i strani borci.

Mismari tvrdi da je Nusret Imamović, terorista iz Bosne koji se borio u Siriji s bivšim Nusra frontom, stigao u Tripoli i da je LNA zarobila i neke turske borce.

Imamović je otišao u Siriju još 2013. i odveo celu svoju porodicu. On se pridružio terorističkoj organizaciji Nusra front. Nakon što je tri godine proveo u sirijskom gradu Azazu, koji su ruske snage u potpunosti uništile u vazdušnim napadima, Imamoviću se izgubio svaki trag, a otkriveno je početkom februara da je pobegao u Libiju.

Pogledajte video: Legendarni sportista kroz suze izrazio saučešće porodicama žrtava masakra

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐️Iggy CZV⭐️

    7. maj 2019 | 16:37

    Neka tamo i ostane, na zemlji ili ispod nje nije bitno...takvi nisu za Evropu tj. Balkan!

  • SBH

    7. maj 2019 | 20:52

    Mora se borit do smrti, nazad nema, valja u cuzu ako se vrati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA