Pokvareni brod koji je plutao na pučini više od 24 sata, konačno uplovio u Split: Počelo iskrcavanje putnika, a ovo su njihove reakcije (FOTO)

Na brodu nema povređenih, samo se jedna Italijanka onesvestila usled ljuljanja zbog jakog juga

  • 0

Italijanski putnički brod "Aurelia" na liniji Ankona - Split, čiji su motori juče otkazalli pa je ostao da pluta na pučini, pristao je danas nešto posle 13 sati u splitsku luku.

Dolazak broda sa 215 putnika i 92 člana posade očekivao se između 13 i 15 sati, ali je zbog povoljnog vremena remorker "Poluks" uspeo da ga dovuče u Split i pre planiranog vremena, prenoci Index.hr.

Brod se pokvario na putu iz Ankone u Split u noći između srede i četvrtka. Remorker "Poluks" stigao je do "Aurelie" juče oko 15.30 i počeo da ga vuče prema Splitu.

Brod Aurelia, Split, pokvareni brod

Foto: Tanjug/AP

Nešto pre 16 sati krenuli su na put dug 60 nautičkih milja brzinom od tri čvora po satu. Vremenski uslovi im nisu dali da brže plove.

Na brodu nema povređenih, samo se jedna Italijanka onesvestila usled ljuljanja zbog jakog juga.

REAKCIJE PUTNIKA

- Postojao je manjak komunikacije, ali na brodu je bilo besplatno vino, pivo i dobro nam je bilo - rekla je jedna putnica s broda.

- Sve je dobro završilo. Sve je bilo korektno. Osoblje je bilo odlično prema nama - rekla je jedna od putnica nakon izlaza s broda.

- Ma dali su nam doručak, ručak, večeru, bilu su korektni prema nama - dodala je putnica.

Brod Aurelia, Split

Foto: Wikimedia/Lindemann97, marinetraffic.com

- Juče ujutro je meni bila totalna panika. Dok se nije iskomuniciralo da im dođe remorker. Sve je išlo sporo nekako. Bilo je ružno vreme. I suprugu je bila malo isto panika ujutro, ali kasnije kad se rešila situacija je bilo sve u redu. Osoblje im je bilo odlično i kapetan im je rekao da su u sigurnim rukama i stalno ih informisao - rekla je Marija Ćićerić koja čeka supruga

- Nisam bila zabrinuta, sve je bilo u redu. Nisu ni putnici bili zabrinuti kad su saznali da se radi o kvaru i da će stići remorker - rekla je Sanja Meštrović, majka jednog od putnika.

- Mislim da je sve to bilo u granicama normale, to je more, događaju se takve stvari. Nije bila nesreća nego tehnički kvar - dodale je majka.

(Telegraf.rs/Tanjug/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA