Incident ispred kasarne u Prijedoru: Provocirali uzvikom "Alahu akbar", vojnici preplašeni

- Dosta mojih kolega je uznemireno zbog ovoga. Mislim da je dežurni vojnik pogrešio što sve nije prijavio policiji, jer šta ako posle ovog usledi nešto ozbiljnije – pita se jedan od vojnika

  • 13

Prava drama odvijala se nedavno ispred kasarne u Prijedoru, kada su nepoznate osobe uzvikivale "Alahu akber", a zatim pobegle, piše Srpskainfo. Prema našim informacijama, ovaj slučaj nije prijavljen prijedorskoj policiji, ali se zbog njega uvukao strah među vojnike.

Sve se dešavalo pre petnaestak dana, kada su se nepoznate osobe parkirale u blizini kasarne u Prijedoru.

- Te večeri crvena "dačija" se parkirala u blizini ulaza u kasarnu i jedno vreme mirovala. Pošto nije dozvoljeno da se tu parkiraju automobili, dežurni vojnik je izašao iz kasarne da ih upozori da ne smeju tu da se zaustavljaju – ispričao je izvor upućen u dešavanja.

Policija Republike Srpske Incident nije prijavljen policiji, Foto: Tanjug/AP

On je dodao da su se, kada je vojnik prišao vozilu, spustili prozori na autu i nepoznata osoba je više puta glasno uzviknula "Alahu ekber" (Bog je najveći).

- Nakon toga vozač je startovao automobil i pobegli su od kasarne. Vojnik je ostao u šoku i nije znao šta da radi. Vratio se u kasarnu i kolegama ispričao šta se desilo – pojašnjava sagovornik.

SLUČAJ NIJE PRIJAVLJEN

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da im nije prijavljen ovaj slučaj. Iako nije zvanično prijavljen, policija je upoznata sa ovim slučajem. Većina Prijedorčana čula je za ovaj slučaj i nije im drago što se to desilo.

- Neko je namerno tu stao i čekao vojnike da isprovocira. Mogao je da se parkira bilo gde, ali on je stao baš kod kasarne i čekao vojnike da dođu. Prema nekim pričama, vojnik je navodno video i oružje u automobilu, ali ne znam da li je to tačno – ispričao je jedan od meštana.

On je dodao da bi policija lako mogla da otkrije ko stoji iza ovog slučaja, jer se preko puta kasarne nalazi benzinska pumpa.

- Taj stražar je to trebalo da prijavi policiji, jer ko zna šta može biti kasnije. Na benzinskoj pumpi postoje kamere za video nadzor koje su verovatno snimile taj automobil. Ovo je ozbiljan slučaj ako se uzme u obzir šta se sve dešavalo ranije. Čak i ako je neko pokušao da se našali to nije smeo da uradi na ovaj način – istakao je sagovornik.

NIKOME NIJE SVEJEDNO

Jedan od vojnika kaže da svi u kasarni u Prijedoru znaju za taj slučaj i da im nije svejedno.

- Dosta mojih kolega je uznemireno zbog ovoga. Mislim da je dežurni vojnik pogrešio što sve nije prijavio policiji, jer šta ako posle ovog usledi nešto ozbiljnije – pita se on.

On je dodao da je posebno uznemiren zbog činjenice da je pripadnik vehabijskog pokreta pre četiri godine ubio vojnike u Sarajevu.

NESLANA ŠALA?

- Možda je reč o neslanoj šali, ali šta ako nije?! Trebalo bi što pre da se otkrije ko stoji iza ovoga da bi se utvrdilo da li je reč samo o provokaciji ili je tu nešto ozbiljnije – rekao je jedan od vojnika.

Vehabija Enes Omeragić je u novembru 2015. godine u terorističkom napadu u sarajevskom naselju Rajlovac ubio vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića.

Nakon ubistva Omeragić je pobegao i sakrio se u kuću, koju su zatim opkolile jake policijske snage. Kada je shvatio da neće uspeti da pobjegne, Omeragić je izvršio samoubistvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    10. maj 2019 | 23:06

    Vojska ne zove policiju,nego zaustavlja vozilo i metkom ako treba! Svako ko je gledao napade terorista bi ove na mestu pobio,ali vojnik mlad,pa se i uplasio?! Jbga!!!

  • Pa jest

    10. maj 2019 | 21:55

    Vojnici - manekeni i još preplašeni... ...eš današnju vojsku.. !

  • Grobbelaar

    10. maj 2019 | 23:00

    Biće takvih incidenata svakim danom sve više, jer "elita" federacije BiH sopstvenu nesposobnost vešto prikriva lažima o nekakvoj srpskoj agresiji i konstantno kontaminira sopstveni narod! Teško tikvi bez korena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA