Deluje nestvarno, ali 20.000 Hrvata je đuskalo i repovalo uz pesme o Hristu i Bogorodici (VIDEO)

"Otac, Isus, Duh Sveti, arena leti, arena leti".

  • 11

Najveći koncert savremene duhovne muzike u Hrvatskoj - pod nazivom "Progledaj srcem" - održan je u subotu veče u zagrebačkoj Areni, a 18.000 ljudi đuskalo je i vriskalo je uz stihove o Isusu Hristu, Svetom Duhu, Bogorodici...

Zagrebačka dvorana bila je dupke puna, a program su najavili Marin Periš, inače voditelj emisije "Božanstvena komedija" na Laudato TV, i časna sestra Dijana Lončarek.

- Progledaj srcem o kojem će pričati generacije i druge nacije. Dolazi časna, da čujem ovacije! - najavio je Marin Periš Dijanu Lončarek.

Okupljeni u zagrebačkoj Areni uzvratili su gromoglasnim pljeskom.

Časna Dijana stigla je zatim na pozornicu. Dok je ona pevala stihove "Progledaj srcem, jer samo srce vidi ono nevidljivo", Periš se ubacivao u pesmu sa rep intervencijama.

- U Isusovo ime, gde su barem dvojica, tu je i Isus i nebeska trojica, a gde je 18.000 ljudi, tu je celo nebo! Arena poludi! - uzviknuo je, opet popraćen vriskovima i velikim pljeskom svih okupljenih.

Sestra Lončarek je nastavila pjevati, uz Periševe uzvike: "Yo!" i "Ajmo da čujem Otac! Reci Otac! Reci Isus! Reci Duh Sveti!", vikao je, a okupljeni su skandirali za njim i stvarno vikali.

- Sve je nekako lepo i svečano, i ti si mi svečana, crna metalik haljina - rekao je Periš kaluđerici, pre nego što su nastavili zajedno da pevaju.

Na koncertu su nastupili, između ostalih, Alan HržicaRafael Dropulić Rafo i Ante Keš. Pesme koje su se nakon toga nizale pevale su o veri u Boga.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    12. maj 2019 | 20:25

    Nacionalizam pod maskom hriscanstva. Bog ne priznaje ine koji ne zive po njegovim nacelima ljubavi prema svim ljudima bez obzira na naciju.Svaki nacionalizam je otrov a kad se udruzi s religijom onda je smrtonosan.

  • Djuka

    12. maj 2019 | 17:14

    Kakvo licemerje, pevaju i djuskaju uz pesme isusu hristu dragom a sutra ce vikati Srbe na vrbe....Dobro pa dragi Bog sve vidi!

  • Kostelo

    12. maj 2019 | 17:46

    Ne znam ja koliko bas dobro ovo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA