• 3

Preminuo sveštenik Jakov Jurendić od posledica požara: "Trčao je poput žive buktinje ulicom, gasili ga pokošenom travom"

Plinska boca eksplodirala je na spratu kuće. Teško povređeni sveštenik podlegao je povredama

  • 3

Sveštenik Kotorske biskupije Jakov Jurendić (71) preminuo je jutros od posledica povreda koje je zadobio u eksploziji tečnog naftnog gasa i požaru koji je juče oko pet časova izbio u kući u vlasništvu Crkve u Kaluđerovini kod Tivta, saopštila je Kotorska biskupija.

"Krist Gospodin kojemu je p. Jakov odano služio kao član Družbe Isusove više od 50 godina neka ga primi u svoje Kraljevstvo. Počivao u miru", navedeno je u saopštenju Kotorske biskupije.

Eksplozija u manastiru kod Tivta

Eksplozija u manastiru Foto: Facebook/Opština Tivat

Iz zasad zvanično neutvrđenih razoga, došlo je do eksplozije plinske boce i požara na spratu kuće, a vatrogasci koji su odmah intervenisali, na licu mesta su našli teško povređenu osobu kojoj su već pokušali da pomognu građani koji su se tu zatekli.

Eksplozija u manastiru kod Tivta

Foto: Facebook/Opština Tivat

"Dosadašnje mere i radnje ukazuju na to da je do požara došlo usled zapaljenja plina koji je prethodno iscurio, u momentu kada je J.J. pokušao da koristi plinsku bocu. Tada je došlo i do manje detonacije usled koncentracije plina u prostoriji. Plinska boca nije eksplodirala. J.J, koji je prilikom nastanka požara u toj prostoriji bio sam, zadobio je povrede u požaru koje su opasne po život, a u prostorijama je nastala manja materijalna šteta", saopšteno je iz policije.

Eksplozija u manastiru kod Tivta

Foto: Facebook/Opština Tivat

Prema tvrdnji očevidaca, sveštenik koji je bio sav zahvaćen požarom, poput žive buktinje je istrčao na ulicu, a prvi su mu u pomoć pritekli radnik obezbeđenja sa obližnjeg hotela "La Perla" i Tivćanin Tonći Francesković koji je Jurendića stavio u sveže otkose trave kako bi ugasio plamen na njegovoj odeći.

VIDEO: Vatrogasci u borbi sa plamenom ulaze pravo u oganj

(Telegraf.rs/Vijesti)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima