≫ 

Drama u Hrvatskoj: Raste nivo reka, jedno selo potpuno odsečeno, a danas se očekuje vrhunac vodostaja (VIDEO)

Neki mostovi su teško oštećeni, pa nema saobraćajne komunikacije

  • 1

Vrhunac vodostaja na rekama Kupa i Korana u Karlovcu očekuje se danas, ali prava drama s poplavom odvija se u gornjem toku reke Korane, u opštini Rakovica.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici te opštine, selo Korana je pod vodom i vatrogasci pokušavaju da iz naselja izvuku turiste koji su odseli u turističkom naselju.

Navodi se da su i mostovi teško oštećeni, pa nema saobraćajne komunikacije.

Posle intenzivnih padavina tokom vikenda u većem delu Hrvatske, vodostaji su u porastu s tendencijom daljeg rasta, posebno na slivu Save, Une i Kupe, saopštile su sinoć Hrvatske vode, prenosi Index.hr.

Iako stanje još nije kritično, zbog naglog porasta vodostaja reke Une u Hrvatskoj Kostajnici, koja raste od pet do 10 centimetara na sat, u pripremi su mere odbrane od poplava, a zbog zamućenosti na izvoru, vodu za piće treba prokuvavati.

Prema projekcijama Hrvatskih voda, maksimalan vodostaj u Karlovcu očekuje se danas i to za Koranu 750 cm, a za kupu 700 cm.

U Slunji su već proglašene vanredne mere jer je vodostaj reke Slunj još pre podneva prešao 200 centimetara. Završeno je punjenje džakova sa peskom i postavljanje nasipa u Rastokama.

Zbog vremenske situacije u BiH, vodostaji u donjem toku Save takođe će biti u porastu.

VIDEO: Besni nevreme u Zagrebu, službe za spasavanje u pripravnosti

VIDEO: Obustavljen saobraćaj na putu Banja Luka-Prijedor, izlila se Sena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA