≫ 

Ista osoba koja je pronašla telo Jasmine u zamrzivaču, sada traži da poseti u zatvoru njenu sestru Smiljanu, optuženu za ubistvo

Nezvanično priznanje Smiljane Srnec da je ubila sestru Jasminu Dominić tužilaštvo ne sme da koristi. U sredu će odlučiti hoće li joj se produžiti istražni zatvor za još tri meseca

  • 0

Smiljana Srnec (45), okrivljena da je tokom leta 2000. u porodičnoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru Jasminu Dominić (23) udarajući je po glavi tupo-tvrdim predmetom, gotovo tri meseca je iza rešetaka varaždinskog zatvora.

Istražni zatvor joj je 20. februara zbog opasnosti od uticaja na svedoke i zbog opasnosti od počinjenja novog krivičnog dela odredila sudija istrage Županijskog suda u Varaždinu.

Sudija istrage danas odlučuje o zahtevu Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu da se Smiljani produži istražni zatvor za još tri meseca.

Šest meseci maksimalno je koliko prema Zakonu o krivičnom postupku mogu držati okrivljenog do podizanja optužnice. Sud može prihvatiti zahtev tužilaštva i odrediti još tri meseca istražnog zatvora, može skratiti to vreme i odrediti mesec odnosno dva meseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenu na slobodu.

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000. Smiljana je od februara u zatvoru Foto: Profimedia

SLOMILA SE U POLICIJI, PA ZAĆUTALA

Kako nezvanično saznaje portal, dozvolu da je posete u varaždinskom zatvoru dosad su tražili svi ispitani članovi porodice. Uz supruga Ivicu i najstariju ćerku Katarinu, dozvolu za posetu dobila je i njena majka Katarina, verenik najstarije ćerke David Balent i dve mlađe ćerke.

Istraga nad zatvorenicom traje. Saslušavaju se svedoci iz kruga što bliže što dalje porodice, susedi i svi oni koji bi mogli dati bilo kakav relevantan iskaz koji bi osumnjičenu Smiljanu povezao s ubistvom njene sestre Jasmine. Tužilaštvo će gotovo sigurno, ako već nisu, zatražiti sprovođenje psihijatrijskog veštačenja Smiljane kako bi se utvrdilo njena uračunljivost u vreme ubistva.

Kako se saznaje, istražitelji, osim šturog Smiljaninog priznanja da je "zatukla" sestru datog u neformalnom razgovoru policiji isto veče kad je uhapšena, drugog pravog dokaza da je upravo ona ubica zapravo i nemaju. Verovatno je iz tih razloga Smiljanin advokat Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu, pokušao to nezvanično priznanje zajedno s drugim službenim beleškama policije izdvojiti iz spisa.

Jasmina Dominić, nestala 2000. Jasminino telo je posle 19 godina pronađeno u zamrzivaču Foto-ilustracija: Nestali.hr, Halo oglasi

Podsetimo, Jasmina Dominić je nestala negde u avgustu 2000. godine. Tek pet godina kasnije, 16. avgusta 2005. Jasminin nestanak prijavljuju policiji u Čakovcu.

U subotu 16. februara, čak 19 godina kasnije, njeno telo u zamrzivaču našao je verenik Smiljanine najstarije ćerke. Preko tela zamotanog u najlon bili su pobacani komadi mesa, među njima i svinjski kare iz 2002. godine.

SMILJANU JE POKOJNI OTAC UDARIO U GLAVU

Jasminin otac Martin Dominić, zvani Fred, u mestu omiljeni fudbaler NK Dinama iz Palovca, uvek se nadao da će se ona odnekud vratiti.

Pokosila ga je teška bolest pre bilo kakve vesti o nestaloj mu ćerki. Meštani kažu da su Dominići i Srneci oduvek bili pomalo zatvorena porodica. Da je među njihova četiri zida bilo problema, kazuje i slučaj s kraja novembra 2003. godine, dve godine pre nego što je prijavljen Jasminin nestanak. Te noći, malo posle dva sata, sad pritvorena Smiljana policiji u Čakovcu dojavila je da je otac Martin napada. Napio se u obližnjem kafiću, došao kući i lupanjem po vratima probudio sve ukućane.

Smiljana Srnec, Jasmina Dominić, nestala 2000. Kuća u kojoj porodica živi Foto: Profimedia

Odmah je nasrnuo na ćerku Smiljanu, zbog nečeg što je čuo u kafiću. Nije birao lepe reči za nju, a u jednom trenutku udario ju je šakom u glavu. Policija ga je ubrzo odvela kako bi sprečila njegovo nasilje u kući. Pustili su ga kasno poslepodne istog dana tek nakon što se otreznio. Zbog nasilja u porodici Smiljanin i Jasminin otac Martin tad je zaradio prekršajnu prijavu. Temeljem te prijave 2004. godine osuđen je zbog nasilja u porodici. Presuda je donesena 18. maja 2004. i postala je pravomoćna 4. juna iste godine. Spis je uništen, pa drugi detalji nisu poznati.

VIDEO: Legao je na šine i čekao voz. Detalji smrti muškarca na pruzi u Rakovici

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA