Ivanka iz Jugoslavije otišla u Nemačku, pa tamo od komšije nasledila milion i po evra: Evo na šta troši silne pare (VIDEO)

Ivanka Čugura živi u Štutgartu, komšinica joj je prepisala testament, a nasleđe je dobila 2006. godine

  • 9

Ivanka Čugura iz Štutgarta je 2006. godine iznenada nasledila milionsko nasleđe. Međutim, umesto da zadrži novac za sebe, osnovala je fondaciju iz kog će se novac trošiti u humanitarne svrhe.

Ona je iz Hrvatske u Nemačku otišla 1972. godine. Ceo život radila je u raznim socijalnim udruženjima. Prekretnica se dogodila 2006. Naime, njeni bogati susedi pored kojih je živela preko 20 godina, sasvim neočekivano su joj u nasledstvo ostavili milionski iznos.

Za nemački televizijski kanal SWR Ivanka je otkrila šta se zapravo dogodilo.

- Naše prijateljstvo počelo je 1979. godine, kad smo se ja i muž doselili u zgradu. Bili smo jedini stranci u zgradi. Nisam znala kako treba da se ponašamo. Komšije su nas pozvale na kafu jer su hteli da nas upoznaju bolje. Našli smo zajednički jezik i postali dobri prijatelji. On je bio advokat iz Kalva, a ona je rođena u Hamburgu i kad je komšija 1999. godine preminuo, njegova supruga je rekla da će nam ostaviti u nasledstvo novac jer im mnogo značimo. Bila sam šokirana, a komšinica me je molila da pristanem da uzmem nasledstvo. Otišli smo kod advokata i napravili testament prema kom je sve ostavljeno meni - ispričala je ona.

Kaže kako joj je komšinica rekla da sa novcem radi šta joj je volja, ali valjda nije ni pomislila da ću novac potrošiti samo na sebe.

Umrla je 2006. godine u domu za stare.

Tri meseca nakon njene smrti, Ivanka je prema dogovoru i dobila nasleđe, te je potom osnovala Fond za pomoć deci i devojkama u Africi i Latinskoj Americi.

Rekla je kako joj je oduvek bio san da ode u Afriku, a kad je otišla i stala na afričko tlo, nije mogla da veruje da je zasita tamo. Kasnije se nekoliko puta vraćala u Afriku, gde planira da ode i sledeće godine.

- Raduje me da ću opet da vidim decu kojoj pomažemo. Kroz Fond želim da ispunim svoju želju. Iznosom od 1,5 miliona evra želim život i zdravlje dece iz Afrike i Latinske Amerike učiniti boljim. Želim da im život učinim uspešnim i da povećam njihove obrazovne mogućnosti - navela je ona.

Pogledajte video: Hrabri komšija spasao život dvogodišnjem detetu, a sve vreme je i sam mogao da pogine

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    16. maj 2019 | 10:47

    Sve se poklapa kako ona kaze,? Ljubav prema prijateljici je malo nejasna Ali zasto je ova gospodja dozvolila da joj prijateljica umre u starackom domu a toliki novac dobila od nje

  • Mirko cro

    16. maj 2019 | 10:07

    Pomoc za afriku. sasvim ocekivano svoku zemlju zaboravila.

  • Ccc

    16. maj 2019 | 11:21

    Afrika i Latinska Amerika, ovoj mora da je tata iz Bijafre, a mama iz Hondurasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA