≫ 

Maturanti skandirali "Ajmo ustaše" i "Za dom spremni": Skandalozna proslava završetka srednje škole (VIDEO)

"Iako se radi o glasnoj manjini, teško je shvatiti da se neko 22. maja 2019. godine zabavlja veličanjem zločinaca", komentar je Novog lista

  • 21

Maturanti u Hrvatskoj danas obeležavaju poslednji dan srednjoškolskog obrazovanja, a riječki maturanti proslavili su to uz pokliče "Ajmo, ustaše" i "Za dom spremni".

Maturant su se okupili na Delti i kod Spomenika oslobođenja, a pored prskanja pištoljima na vodu, uz pevanje, grljenje i ispijanje alkohola, pojedini su uz dizanje desnice uzvikivali "Ajmo ustaše" i "Za dom spremni", prenosi Novi list.

"Iako se radi o glasnoj manjini, teško je shvatiti da se neko 22. maja 2019. godine zabavlja veličanjem zločinaca", komentar je ovog medija.

U ZAGREBU PRIVEDENO 13 MATURANATA ZBOG INCIDENATA NA PROSLAVI

U Zagrebu je danas, tokom manifestacije "norijada" kojom učenici obeležavaju završetak srednje škole, došlo do incidenata zbog čega je privedeno 13 maturanata, dok je Hitna pomoć intervenisala kod 11 maturanata.

Okupljanje oko 5.000 maturanata počelo je na Trgu bana Josipa Jelačića oko 10 sati, a povorka je oko podne krenula ulicama grada prema parku Bundek, prenosi Index.

Pre i za vreme prolaska kolone pešaka, saobraćaj je u ulicama kojima su maturanti prolazili bio u potpunosti zatvoren, a policija je građane obavestila da izbegavaju centar grada.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    22. maj 2019 | 19:57

    Tako ih vaspitavaju od malih nogu...ta djeca su rasla u takvim domovima i zadojena su mrznjom.a ni sami ne znaju protiv koga...i koga ne vole...

  • Драган

    22. maj 2019 | 19:55

    Ништа чудно тамо кад се роди дете одма га уче да мрзи Србе и да воли усташе

  • Dend

    22. maj 2019 | 20:54

    Zašto Srbi sve manje imaju hrabrosti da nazovu ovakve događaje pravim imenom Strah da se ne zamere EU koja na svakom koraku promoviše ovakve stvari i time daje do znanja Srbiji prave vrednosti EU ? Čim EU ne kažnjava ovakva događanja znači da ih odobrava i samim tim podržava !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA