≫ 

Bivši komesar USK, koji je osuđen na 11 godina zatvora, uhapšen u Sloveniji

Interpolova poternica za Ramom Brkićem raspisana je u maju 2016. godine

  • 0

Bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić, koji je je bio u bekstvu nakon što je osuđen na 11 godina zatvora u Bosni i Hercegovini, uhapšen je u Sloveniji, potvrđeno je iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine.

Ramo Brkić pravosnažno je osuđen na 11 godina zatvora od Apelacionog veća Suda BiH, zbog organizovanog kriminala u vezi s neovlaštenim prometom droge i zloupotrebom položaja.

Brkić je trebao služiti kaznu u KPZ-u Sarajevo u koji je trebao doći devetog marta 2016. godine, ali je 27. februara u jutarnjim satim prešao granični prelaz s Republikom Hrvatskom - Izačić.

- Pre par minuta smo kanalima interpola obavešteni da je predmetno lice po poternici iz BiH lišeno slobode u R. Sloveniji i da se nalazi u pritvoru. Ovo obaveštenje će se odmah proslediti pravosudnim organima BiH koji ga traže, pa tek po njihovom zahtevu (uz koji se prilaže dokumentacija propisana međunarodnim ugovorom) Ministar pravde BiH podnosi molbu za izručenje/ekstradiciju - rekli su iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine za Radiosarajevo.ba.

Podsetimo, Interpolova poternica za Ramom Brkićem raspisana je u maju 2016. godine. Brkić je osuđen da je 2010. godine kao policijski komesar stupio u kontakt sa Senadom Šabićem i drugim osobama uključenim u proizvodnju droge na području kantona, te dogovorio da se nastave baviti "poslom". Šabić je sa grupom ljudi nakon toga počeo uzgoj marihuane na više mesta u Unsko-sanskom kantonu, a Brkić je od njih dobijao novac jer im je omogućio zaštitu javljajući im o dolasku policije.

(Telegraf.rs/Radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA