Kakav je on gospodin: Siniša (19) nasmejao ceo region izjavama u maturantskom spomenaru - njegov moto je da bude kultivator

Kada su ga pitali kako sebe vidi za 10 godina, Siniša je rekao: "Kao dostavljača pica"

  • 4

Siniša Terzić (19) je za samo nekoliko minuta uspeo da nasmeje Srbiju, Crnu Goru, ali i ostatak regiona. Naizgled samo jedan od mnogih maturanata Gimnazije "Tanasije Pejatović" iz Pljevalja, ovaj dečak je uspeo da se izdvoji svojim humorom, ali i neustrašivošću. Nismo sigurni šta mu je razredna rekla nakon što je videla šta pored njegovog imena piše u maturanstkom spomenaru.

Naime, spomenar ili godišnjak koji svaki maturant dobije na kraju svog školovanja, ostavlja prostor svakom učeniku da ostavi poruku po kojoj će ga pamtiti drugovi iz odeljenja, ali i koji će moći da pročitaju generacije koje ostaju iza njih.

Ovogodišnji se svakako istakao i izdvojio u odnosu na sve prethodne, a sve zbog Siniše. A šta je on uradio? Prosto, našalio se. Mada je, kako kaže, tim šalama želeo da prikaže i realnost u kojom živimo.

Godišnjak je zamišljen tako da ispod imena svakog učenika stoje 4 pitanja na koja svako ponaosob daje odgovore. Sinišin odeljak je izgledao ovako:

Moto: Kultivator.

Poruka za generacije koje ostaju: Bolje tiket u ruci nego posao u struci.

Pamtiću: Kad je Alija zaboravio da napiše: "Dobro jutro, radni narode".

Ja za 10 godina: Dostavljač pica.

Siniša Terzić Foto: Privatna arhiva

Siniša je inače košarkaš koji igra za Košarkaški klub Rudar. Ne traba vam mnogo da kroz razgovor s njim shvatite da je u pitanju vedar mladić koji voli da se šali, ali ujedno i odlično shvata život.

Na pitanje otkud mu ideja da se na ovakav način izdvoji od svojih drugova, Siniša kaže:

- Želeo sam da pokažem mlađim generacijama koje ostaju da je bitno da se šale, zabavljaju i što više druže dok idu u školu. Samo sam želeo da pokažem da se na duhovit način mogu ispuniti zahtevi koji se traže kako bi se popunio ovaj spomenar.

I uspeo je u tome.

Na stranici "Neguj mo" pojavila se slika spomenara i Sinišina slika, sa sve njegovim odgovorima. Komentari su bili urnebesni, a i Siniši je posle toga stiglo mnogo poruka.

Siniša Terzić Ipak smo od Siniše dobili i ozbiljne odgovore/ Foto: Privatna arhiva

- Uglavnom mi pišu osobe mojih godina iz Srbije i Crne Gore. Oduševljeni su mojom idejom i kažu da su veoma srećni što ima tako duhovitih osoba. A ja sam, zapravo, kroz ovo pokušao da pokažem našu surovu realnost - kaže pljevaljski maturant.

Nismo odoleli, a da Sinišu ne pitamo koji bi zaista bili njegovi odgovori na ova četiri pitanja, kada se ne bi šalio. I evo koje smo odgovore dobili:

Moto: Bavite se sportom, jer u zdravom telu je zdrav duh

Poruka za generacije koje ostaju: Kroz druženje i kroz zabavu nađite vreme i za učenje.

Pamtićeš: Mnogo dobrih prijateljstava i divnu školu koju sam završio.

Ti za 10 godina: Profesionalni košarkaš.

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA