Aleksandar je otišao do reke kojom pluta "kancerogeno ulje" i rešio da pokaže svima pravu istinu (VIDEO)

On je otišao na lice mesta i snimio šta se tamo nalazi

  • 2

Pre nekoliko dana javnost u Banjaluci uznemirile su vesti o potencijalnoj ekološkoj katastrofi, nakon što se u reku Vrbas navodno izlilo opasno ulje "piralen" u krugu poslovne zone Incel. Dok nadležni ćute, jedan meštanin otišao je u taj deo kako bi saznao šta se zapravo desilo.

Aleksandar Gluvić je na svom Fejsbuk profilu objavio video pod nazivom "Sokići", u kojem je, očigledno sarkastično, objasnio kako "Vrbasom ne pluta ulje, već bezopasni sok na razblaživanje".

On je otišao na lice mesta i snimio šta se nalazi u kanisterima.

- Pošto su razni izdajnici, uključujući i mene, jedva dočekali nešto poput navodno kancerogenog ulja da iz hobija pljuju na vlast, odlučio sam da odem na lice mesta i pokažem vam pravu istinu - napisao je on ispod snimka.

Kako je dalje rekao, u nastavku ljudi mogu da vide "skladište jedne od banjalučkih firmi za proizvodnju sokića na razblaživanje, koja se nalazi tik pored njihovog bazena".

- Kako su ovi pažljivo i brižno uskladišteni sokići dospeli u zemljište, a vrlo moguće i u Vrbas, stvarno mi nije jasno. Naravno, gradska voda je sigurno ispravna. Budite pažljivi jedino ako ste osetljivi na slatko, pošto se neki sokići razblažuju sa milijardu litara vode - napisao je on ispod snimka.

Bosanski mediji preneli su pre nekoliko dana da je zvanična analiza pokazala da je deo zemljišta zagađen kancerogenim uljem i drugim teškim metalima.

O rezultatima analize obaveštena je Vlada sa resornim ministarstvima. Problem je, kako pišu mediji, što odluka o uništavanju ulja postoji od 2016. godine, ali nikada nije realizovana.

Za ulje se zna već petnaestak godina, od tada je promenjeno nekoliko Vlada, ali niko nije reagovao.

Kako piše Sarajevo.rs, ulje "piralen" je u Evropi zabranjeno od 2001. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • error

    29. maj 2019 | 19:09

    Eh,gdje nadjoste ovog hostaplera i mufljuza,inace poznato BL dangubu.

  • Boba

    29. maj 2019 | 22:30

    Pa sigurno nazivate hostaplerima ,vi koji ovo zlo i radite! Narode opameti se vec jednom,dok se drugi bogate ,i svoj otpad bacaju u reke i zemlju truju,mi obolismo svi! Pa se pitate zasto? Zbog ovakvih koji opasnu otpad sire na sve strane.koliko li samo nekom treba novca ,da bih bijo srecan? A sreca je samo kad si zdrav!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA