Poplave u BiH: Oštećeni mostovi i putevi, u Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće (FOTO)

Izlivanje vodotoka uzorkovalo veliku materijalnu štetu

  • 0

U Tuzli je proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava nakon što je obilna kiša na ovom području uzorkovaka izlivanje bujičnih voda i aktiviranje klizišta, što je ugrozilo oko 40 objekata i pričinilo veliku materijalnu štetu.

Gradski štab Civilne zaštite je na vanrednoj sednici konsttaovao da je izlivanje vodotoka uzorkovalo veliku materijalnu štetu pri čemu je pokidan deo vodovodne mreže, oštećeni pojedini mostovi i putevi.

Poplave u Tuzli Foto: Tanjug/AP

- Aktivirano je desetak klizišta, a zbog najave novih kišnih padavina u narednim danima realno je očekivati i druga klizišta - naveli su u Civilnoj zaštiti.

Iz Civilne zaštite podsećaju da se, prema prognozi Federalnog hidroemeteorološkog zavoda, kišne padavine očekuju još najmanje pet narednih dana, odnosno do petka, 7. juna, navedeno je na portalu grada Tuzla.

Poplave u Tuzli Foto: Tanjug/AP

Reka Jala izlila se juče usled obilnih padavina i napravila probleme u Tuzli i Mesnoj zajednici Simin Han, dok je velika kiša uzorkovala izlivanje potoka na području naselja Lipnica.

Pogledajte video: Gradonačelnik Karlovca: Reka Kupa pravi probleme

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA