Bio je anđeo, mali nemirko, štucko: Potresne reči mame čija je beba preminula u porodilištu u Brčkom

"Dana 6. maja 2019. godine u bolnici Brčko distrikta doživela sam najveću sreću"

  • 3

Majka bebe, koja je preminula u porodilištu u Brčkom prošlog meseca, Nataša Novokmet obratila se prijateljima i široj javnosti dirljivim postom na Fejsbuku, koji govori o najlepšim i najtežim danima i emocijama u njenom životu, ali upozorava i na neke od problema zdravstva.

– Dana 6. maja 2019. godine u bolnici Brčko distrikta doživela sam najveću sreću. Onu sreću koja se nikakvim osmehom i nikakvom slikom ne može prikazati. Onu sreću koja se samo može doživeti. Sreću koja je toliko jaka da ti izazove reku suza. Koja ti da toliko snage da bi mogao da savladaš sve najveće životne prepreke i nepravde. Taj dan shvatila sam i šta je pravo bogatstvo i, da vam kažem, svo blago ove planete ne bi ga moglo zameniti! Onda, samo dan i po kasnije, život okrene igru, oduzme ti sve to. Tačnije, nije život. Oduzeo je sistem. Onaj sistem koji je dozvolio tzv. obrazovanim ljudima sa "vrhunskim" diplomama da se igraju sa životima – napisala je, između ostalog, Nataša u svom tužnom obraćanju, prenosi Srpskainfo.

Kako navodi, taj sistem je dozvolio ljudima da odluče i kada će jedna žena da se porodi.

BIO JE ANĐEO

– Dozvolio je da, nakon njegovog dolaska na isti, svi procene kako je on savršen, (Što i jeste bio. Bio je anđeo. Savršenstvo nad savršenstvima. Mali nemirko, štucko) bez da uvide svoju grešku. Njihova greška je bila samo ta što su pogrešno računali zrelost trudnoće, pogrešno izabrali termin poroda, pogrešno procenili stanje bebe, što nisu uključili terapiju i pogrešili u tome što nisu imali neonatologa i pedijatra u bolnici. Ishod je sledeći – nemoćni anđeo izgubi bitku sa svim tim greškama i ode na neki mnogo bolji svet – navodi se u postu.

Ona se dalje pita i da li treba ćutati o ovakvim stvarima, te dodaje da se nada da će njene reči podstaći i druge, a posebno buduće roditelje, na razmišljanje.

Da li je potrebno da u 21. veku, žena ima sreću ako izađe iz bolnice sa zdravom bebom? Da li je potrebno da se lečimo sami ili u inostranstvu? Da li je ovo put ka lepšem životu? – neka su od pitanja koja je postavila.

Brojni prijatelji reagovali su na njeno pismo, podelili ovaj post, a roditeljima uputili reči utehe i poželeli im da nađu snage da prebrode najteži životni gubitak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    3. jun 2019 | 22:27

    Da, da, užas. Nemoj samo da se pitaš, nego traži odgovornost onih koji su pogrešili. Takvih je sve više, jer i medicina se izgleda završava sve lakše. A znanje, ko za to još mari.

  • Cudno

    4. jun 2019 | 07:20

    Isto se desilo mojoj sestricini i to bas u Brckom????

  • Tuga....

    4. jun 2019 | 02:29

    Necu ulaziti u diskusiju oko toga da li tuziti ili ne,imam svoje misljenje,ali ko sam ja (mi) da pametujem kad se ovako nesto dogodi....samo sam hteo da izjavim porodici saucesce i to je to...nemam volju da dodam bilo sta....velika zalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA