≫ 

David je trudnu Kristinu izbo nožem 88 puta: Sada tvrdi da je on bio žrtva zlostavljanja i traži da mu se ponovo sudi

On je prvobitno osuđen na 30 godina zatvora, a onda mu je kazna smanjena na 25 godina

  • 6

David Komšić (21) pre dve godine ubio je trudnu Kristinu Krupljan, koju je izbo nožem 88 puta i za to je dobio 30 godina zatvora. Nedavno mu je Vrhovni sud smanjio kaznu na 25 godina zatvora.

Sad traži da mu se ponovno sudi, ali ne za ubistvo, već za krivično delo usmrćenja kojim se regulišu eutanazija, čedomorstvo i blaže sankcioniranje dugogodišnjih žrtava nasilja koje u stanju straha oduzmu život svojem zlostavljaču, piše Jutarnji list.

Komšićeva odbrana poziva se na članak 112 Krivičnog zakona, prema kojem David Komšić može dobiti najviše 10 godina zatvora.

Odbrana navodi kako ne može da se radi o okrutnom ubistvu jer nije precizno utvrđeno koliko je dugo žrtva trpela bol i kad je prestala da oseća patnju. Isto tako, tvrde kako je njeno ponašanje bilo provokativno izazivajući kod okrivljenog afektivne reakcije.

David Komšić je svoju bivšu devojku Kristinu Krupljan (19) izbo nožem 88 puta. U trenutku napada Kristina je bila trudna sa drugim muškarcem. Komšić ju je ubio dok su nakon večere sedeli u njenom automobilu.

Kristina Krupljan

Foto: index.hr

Županijski sud ga je nepravosnažno osudio na 30 godina zatvora.

Vrhovni sud je delimično prihvatio žalbu optuženog Davida Komšića i njegovih roditelja, pa je preinačio prvostepenu presudu i optuženog osudio na 25 godina zatvora za krivično delo teškog ubistva na okrutan način.

VIDEO: Muž ubo ženu u vrat, pa sebi prerezao vene

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA