≫ 

Hrvatski vatrogasac koji je branio Srbe povređen: Mladiću koji ih je napao izmereno 1,2 promila alkohola

Mladić tvrdi da se ničega ne seća, jer je bio pijan

  • 16

Mladić (22), koji je napao vatrogasca dok je branio Srbe u sukobu koji se dogodio u nedelju u Supetru, na hrvatskom ostrvu Braču, nije negirao nedelo, ali je rekao da se ničega ne seća, jer je bio pijan. 

Dvadesetak hrvatskih mladića napalo je napalo četvoro sezonskih radnika i jednog Supetranina, 22-godišnjeg vatrogasca Tomu Domančića, koji je pokušao da pomogne napadnutim Srbima.

Mladić je ispitan u Opštinskom državnom tužilaštvu, koje ga je sumnjiči za napad na vatrogasca, kome je naneo teške telesne povrede, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Grupa muškaraca napala je trojicu mladića iz Slavonije, devojku iz Varaždina uz reči ''Di je Srbin?'', pri čemu je povređen i mladi supetarski vatrogasac koji se suprotstavio napadačima.

Vatrogasac je zadobio višestruku frakturu nosne kosti i završio na lečenju u KBC-u Split.

Neimenovani mladić nije negirao(ne)delo, ali je rekao da se ničega ne seća, jer je bio pijan.

Njemu je izmereno 1,2 promila alkohola u krvi.

Za mladića nije zatražen istražni zatvor, već samo mere opreza, tako da mu je zabranjeno približavanje oštećenom na manje od 150 metara, kao i bilo kakav kontakt sa vatrogascem.

Dvadesetak hrvatskih mladića napalo je četvoro Slavonaca, trojicu muškaraca i devojsku Srba.

Oni su izjavili da je njih 20 skočilo na njih sa svih strana urlajući - ko je od vas Srbin i "ubij Srbina".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klipa

    10. jun 2019 | 17:09

    Pre bi u Albaniji letovao

  • Srbin iz CG

    10. jun 2019 | 15:30

    Nije mi jasno kako neko moze da podje tamo i da se osjeca prijatno. Pa ti ljudi su protjerali 250 000 Srba u novijoj istoriji, a ko zna koliko zlocina je uradjeno kroz cijelu istoriju. Idite u Grcku, Crnu Goru (zanemarite politicko foliranje da su protiv Srba, jer ne postoji niko ko moze reci da je imao neprijatnost zato sto je Srbin). U toj Hrvatskoj svakih malo citamo da je prebijen neko zato sto je Srbin, pa zasto Vlada Srbije ne izadje i ne apeluje gradjanima da se tamo ne ide jer Hrvatska ne moze da obezbijedi mir gradjanima Srbije. U Pristini i u Hrvatskoj jednako ste bezbjedni, zato ne idite tamo sa porodicama na odmor.

  • Ivica

    10. jun 2019 | 15:41

    Supruga i ja htelu da odemo na mesto gde nismo bili 36g na otok Soltu mesto Stomorska ali odlozicemo put za ovu godinu odosmo u Grcku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA