≫ 

Posle teksta o Torcidi, osvanuo skandalozan transparent o osnivaču "Indeksa": "Matija Babić = Arkan"

"Indeks" je objavio tekst pod naslovom "Dalmacija ima ozbiljan problem - kult Torcide", usledila je kontroverzna reakcija

  • 7

Hrvatski portal "Indeks" objavio je tekst pod naslovom "Dalmacija ima ozbiljan problem - kult Torcide", u kom problematizuje opasni kult navijačke grupe Torcida o čijim se, kako se navodi u tekstu, "svinjarijama ćuti ili govori ali tiho". U Splitu je osvanuo transparent "Matija Babić = Arkan". Uz ovaj natpis nalaze se i četiri slova S, precrtana.

- Ako Dalić i Modrić na doček reprezentacije zovu pevača Jasenovca, Kolinda se slika sa neonacistima i zvanično prima promotre mržnje, a evroparlamentarka izjavljuje da se ne odriče ustaša, šta očekivati od navijačkog šljama nego da nekog danas prebije, a sutra ubije. Srbi koji dolaze u Hrvatsku rizikuju život. Slavonci koji dolaze u Dalmaciju rizikuju život. Svi koji drugačije izgledaju, govore ili misle ili se drugačije j**u rizikuju život. Hrvatska je teško bolesna zemlja - napisao je Matija Babić na svom Fejsbuku komenarišući incident u Supteru.

Transparent je neko noćas postavio na nadvožnjak na Sirobuji, piše "Dalmacija danas".

Zasad nije poznato ko je postavio ovaj transparent, ali se očigledno radi o nekomo ko je pogođen tekstvom kojim Index ukazuje na "poraznu činjenicu da udruženje veće grupe muškaraca kojoj je rezultatski posrnuo klub postaje alibi za kojekakav aktivizam predstavlja relevantnu društvenu činjenicu".

Transparent Foto: Dalmacija Danas

- Kult Torcide kontaminirao je javne prostore, politiku, kafiće... A ona se, po potrebi, pretvara iz pravedničke grupe usmerene na borbu protiv kriminala u sportu u ostrašćenu grupu fanatika kojoj je blesavi grafit važniji od prebijenih ljudi. A onaj ko na kraju ovog teksta zapazi da u njemu nema osude nasilja nad pripadnicima Torcide, jer i ono se događa u krajevima gde Hajdukovi fanovi nisu u većini, nije shvatio da svi nasilni kreteni isti, nezavisno od boje omiljenog dresa - stoji u tekstu koji potpisuje Indeksom Vladimir Matijanić.

Matija Babić, pokretač portal "Index.hr", ovaj transparent komentarisao je na Fejsbuku fotografijom sa odmora u Grčkoj.

Torcida, Hajduk Foto: Profimedia/AFP

Babić je pokretač "Indeksa" i danas povremeno piše komentare za taj portal, čiji je vlasnik bugarska kompanija koja je pokrenula TasteAtlas, te radi i na drugim projektima.

Da podsetimo, u utorak su ponovo uhapšena dvojica napadača na Srbe sezonce i vatrogasca koji je pokušao da im pomogne u Supetru. Prvi put su uhapšeni u nedelju, a u ponedeljak su pušteni. Međutim, došlo je do njihovog ponovnog hapšenja.

Sumnjiče se da su 9. juna oko 4 sata u Supetru na Braču sa nepoznatim osobama fizički napali pet osoba starosti od 21 do 26 godina.

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe

(Telegraf.rs/Dalmacija danas/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    12. jun 2019 | 11:52

    Hrvati su strasni borci, pet na jednoga, pa i u tz. oluji su isli deset na jednog

  • 123

    12. jun 2019 | 11:54

    Imate srece sto nas vi ne zanimate,inace niste nam ni do kolena i previse se plasite nas,zato to sve i rade. Mi se ne plasimo vas pa nemam potrebu ni da ispoljavamo neki bes ili mrznju prema vama.... poz komsije

  • Braca

    12. jun 2019 | 13:34

    Kad su Hrvati bili borci? Nikad! U Drugom svetskom ratu su dočekali Švabe cvećem u Zagrebu, a većina ih je bila u Ustašama. A u poslednjem "Domovinskom ratu" kako ga oni zovu,nisu imali protiv koga da ratuju, jer ih niko nije ni napadao, već su oni- "branitelji" proterali 250.000 golorukih Srba u" Oluji". Eto kakvi su oni borci, a sada na svakom koraku se organizuju protiv svega što je srpsko i veličaju svoje sasluge u odbrani "lijepe njihove"! Bedno i sramno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA