≫ 

Oglasio se Srbin kog su Hrvati s fantomkama napali u Dubrovniku zbog tetovaže Crvene zvezde

Napad je motivisan navijačkom ostrašćenošću, a ne nacionalizmom, kaže konobar kog su zbog tetovaže terali da napusti Dubrovnik

  • 28

Nenad Asanović, konobar koji je napadnut u Dubrovniku, javio se hrvatskim medijima jer mu, kako kaže, jako smeta što se zbog tog incidenta Dubrovčane opisuju kao nacionaliste, piše "Dubrovački list".

- Ljudi su prema meni bili odlični, nemam nikakvih loših iskustava. Jako mi smeta što nastaju priče kako su Dubrovčani ovakvi ili onakvi. Predstavljaju ih nacionalistima. Dubrovčani nisu nacionalisti. Neka se to zna - naglasio je mladi konobar.

Asanović je inače iz Trebinja i došao je u Dubrovnik da radi u jednom restoranu kada je napadnut. No, on za Dubrovnik ima samo lepe reči.

- Retko gde sam naišao na tako dobar prijem kao u vašem Gradu, stekao sam tu i jako lepih poznanstava. I moj gazda u restoranu u kojem sam radio me ispoštovao, njegova porodica me je prihvatila - kaže mladić.

Asanović smatra da je napad motivisan navijačkom ostrašćenošću, a ne nacionalizmom.

- Niko kod vas od tako reći normalnih radnika neće imati problema. Imao sam ih ja zbog tetovaže Delija. Ali, to nema veze s nacionalizmom kao takvim. Dubrovčani nisu nacionalisti - ponovio je.

Nije želeo da govori o detaljima napada, uz obrazloženje da se radi o "navijačkom kodeksu".

- Recimo samo da sam fizički napadnut i da mi je rečeno da napustim Grad. Jesam Delija, navijam za Crvenu zvezdu i sve o onome što se te večeri dogodilo, više neću reći. To je stvar našeg navijačkog kodeksa koji jako poštujem - zaključio je Asanović.

VIDEO: Napadnuti vaterpolisti Zvezde u Splitu, jedan od njih spas tražio u moru

(Telegraf.rs/Dubrovački list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    13. jun 2019 | 19:24

    Šta su pojedinci zbog para u stanju da izjave...

  • ноћ

    13. jun 2019 | 20:13

    Дечко одсеци тај део руке и баци га у море!!!Ниси достојан да носиш ту тетоважу после ове изјаве!!!

  • Tamara

    13. jun 2019 | 19:59

    Jadan si ti tako su se i poturice prodavali turcima za parce zemlje i veru menjali kad ovo procitah pomisli da si hrvat izdajice srpskoga roda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA