Advokati neće ni da ga pogledaju: Osumnjičeni za ubistvo Krunića ne može da nađe branioca

Ovakva situacija će morati da bude rešena u narednom periodu tako što će biti imenovan neko od advokata po službenoj dužnosti

  • 2
Benedi Djukanovic

Benedi Đukanović/ Foto: mup.vladars.net

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića u velikom je problemu jer advokati neće da ga zastupaju, piše štampa u RS.

Đukanović je osumnjičen i za ubistvo Krunićevog radnika obezbeđenja Žarka Pavlovića, kao i za ranjavanje vozača Gorana Ilića. Sproveden je u Kazneno-popravni zavod Tunjice u Banjaluci.

On se pre toga predao policiji Kantona Sarajevo, koja ga je predala MUP-u Republike Srpske. Đukanović je u banjalučki zatvor dovezen uz jake mere obezbeđenja, a prema najavama iz MUP-a u pritvoru bi trebalo da provede mesec dana.

U Republičkom tužilaštvu ipak poručuju da će se sutra na ročištu izjasniti o dužini pritvora, dok bi tužilac trebalo Đukanovića da sasluša naredne sedmice, prenela je Radio televizija RS.

Pozivajući se na svoja saznanja portal Srpskainfo piše da se Đukanović nalazi u velikom problemu, jer niko od advokata neće da ga brani. Izvor portala da su tokom dana banjalučki advokati redom odbijali da brane osumnjičenog ubicu.

- Ovakva situacija će morati da bude rešena u narednom periodu tako što će biti imenovan neko od advokata po službenoj dužnosti koji će zastupati osumnjičenog u budućem postupku - naveo je isti izvor.

Odbegli Đukanović se predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obavešteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali.

- Mi ne znamo gde je on bio sve ovo vreme, da smo znali mi bi ga uhapsili. Sinoć se predao u policijsku upravu Ilidža i mi smo preuzeli lice - rekao je direktor Policije RS, Darko Ćulum.

U MUP-u nisu mogli da otvrde informaciju koja se pojavila u medijima da je Đukanović negirao bilo kakvu umešanost sa ovim zločinom.

Policija i dalje traga za belim "golfom sedam", korišćenim u noći ubistva Slaviše Krunića, koji bi mogao da da nove dokaze u daljem postupku protiv Đukanovića.

Portparolka MUP-a Mirna Miljanović pozvala je građane da, ukoliko primete ovo vozilo, prijave policiji.

Krunić je 22. aprila ubijen nedaleko od svoje porodične kuće. U pucnjavi je ubijen i njegov radnik obezbeđenja Žarko Pavlović, a ranjen je vozač Goran Ilić. U razmeni vatre ubijen je i napadač Željko Kovačević.

Dva dana nakon pucnjave uhapšen je drugi osumnjičeni Emilio Baldo.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbeđivao suprugu i decu ubijenog Krunića, pod sumnjom da je odavao informacije osumnjičenima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćuna

    14. jun 2019 | 09:07

    Jedino Zmaj od Šipova da ga zastupa ! On je Drveni Advokat .

  • Nina

    14. jun 2019 | 14:05

    Nemoguce. Nek se javi znam jednog koji bi se sudio protiv rodjene majke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA