≫ 

"Ne smem da se vratim na Brač, pretili su mi i preko društvenih mreža": Ispovest pretučenog sezonca

Sezonski radnici pretučeni su 9. juna na Braču samo zato što su Srbi

  • 5

Jedan od sezonski radnika koje je pre nedelju dana u Supetru napala bračka Torcida odlučio je da se, radi lične sigurnosti, ipak vrati kući u Negoslavce, selo nedaleko od Vukovara, kako bi se od svega odmorio, ali i razmislio šta i kako dalje.

UGASIO SVE SVOJE PROFILE 

Posle tog događaja nastavio sam normalno da radim. Međutim, ubrzo je otkriven moj identitet i jednostavno se više nisam osećao sigurno. Preko Fejsbuka i Instagrama počeo sam da dobijam razne neugodne poruke. Uz to su u starim fotografijama pronašli i moju fotografiju sa šalom Crvene zvezde – kaže nam A.V. koji je ugasio svoje profile na društvenim mrežama.

Zbog svega toga počeo je da se oseća nesigurno i, kako je rekao, imao je osećaj da ga svi gledaju i da mu na čelu piše ko je, šta je i odakle je. Uz sve to Supetar je mali i nemoguće je izbegavati mesto gde se sve to dogodilo. U blizini su i prostorije bračke Torcide gde se okupljaju navijači među kojima su i oni koji su napali sezonce jer su Srbi.

Upravo su toga 9. juna prolazili kraj tih prostorija i pekare kada je A. V. upitao prijatelja hoće li nešto da jedu. Nastavili su dalje da hodaju, da bi se ubrzo njih 20-ak zaletelo na njih s povicima: „De si, Srbine“ i počeli da ih tuku rukama i nogama.

Muskarac, mobilni, telefon, ruka Pretili su mu i preko društvenih mreža, Foto: Pixabay.com

– Žao mi je što sam otišao, ali nisam imao drugog izbora iako su mi kolege i gazda govorili da ostanem i nastavim da radim. Ovo mi je bila prva godina da radim kao sezonac na Jadranu, a došao sam kako bih nešto zaradio. Radio sam mesec dana i onda sam morao nazad. Nismo im ništa nažao učinili niti ih na bilo koji drugi način isprovocirali da bi nas napali. Nažalost, dogodilo se i tu smo gde smo – kaže nam ovaj mladić.

OPŠTINA NAJAVILA POMOĆ 

Povrede koje je zadobio su skoro prošle, ali je ostalo ružno iskustvo i gorak ukus u ustima. Govoreći o planovima, kaže kako ne zna šta će i kako dalje, ali i da verovatno neće podignuti privatnu tužbu protiv napadača koji su ga povredili. Tužbu će ipak možda da podigne vlasnik objekta u kojem je radio i za kojeg A.V. ima samo reči hvale. Pohvalio je i podršku koju je dobio od gradonačelnice Supetra Ivane Marković koja ga je takođe pozvala da ostane u Supetru i nastavi da radi.

Obišli smo porodicu i svakako ćemo se potruditi da pomognemo koliko možemo i porodici i tom dečku. Mi smo svakako za normalizaciju odnosa između Hrvata i Srba i želimo da se što više u medijima govori o pozitivnim stvarima kojih ima puno, ali se o njima malo zna. Osuđujemo nasilje i želimo da počinitelji budu pronađeni i adekvatno kažnjeni – rekao je načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov.

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jura

    17. jun 2019 | 08:47

    Što bi bilo da je s tom tetovažom došao među grobare u sred Beograda.

  • Sele

    16. jun 2019 | 22:53

    A sta trazite kod tih ujkica !! Tako vam i treba

  • Sibin

    17. jun 2019 | 00:13

    Ja stvarno ne razumem te ljude sto idu tamo da rade, isto vazi I za crnu goru, sami sebe ponizavaju!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA