• 5

Medved napao staricu kod Ljubljane, usvojen hitan zakon u Sloveniji

Napad se dogodio u jeku debate u Sloveniji oko pitanja sve većeg broja medveda koji su locirani mahom na jugozapadu zemlje

  • 5

Jedna starica zadobila je danas lakše povrede kada ju je napao medved u blizini njene kuće u selu Vrh nad Želimljami u Sloveniji, udaljenom oko 15 kilometara južno od Ljubljane, saopštila je policija.

Žena stara 80 godina prebačena je u Univerzitetski medicinski centar u Ljubljani, a vlasti su angažovale specijalnu jedinicu Šumarske službe obučenu za uklanjanje opasnih medveda, prenela je STA.

Napad se dogodio u jeku debate u Sloveniji oko pitanja sve većeg broja medveda koji su locirani mahom na jugozapadu zemlje, iako su neke od tih životinja primećene i na obodu Ljubljane.

Skupština Slovenije je ove sedmice usvojila hitan zakon o tome da 200 medveda i 11 vukova bude ubijeno, nakon sve učestalijih napada na stoku koji su izazvali proteste farmera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Filip

    Prvo da je medved stvarno napao staricu od 80 godina sanse da prezivi su 0.00001%. A drugo toliko problema sa brojem medveda na balkanu, a vi 200 komada skidate.

  • Sasa

    Saljite ovamo ,nema ih mnogo.

  • Međedović CG

    Ustreliti Međeda !

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima