≫ 

Haos u zagrebačkom zatvoru: Zatvorenici napali čuvare, ima teško povređenih

Dva napada na čuvare u zagrebačkom zatvoru u samo nekoliko dana

  • 0

Dva napada zatvorenika na policajce u zagrebačkom zatvoru Remetincu dogodila su se za samo nekoliko dana. Pravosudnom policajcu koji je pokušao da smiri zatvorenika koji je lupao i vikao u sukobu je pukao mišić na ruci, a njegov kolega je u četvrtak, smirujući razularenog zatvornika, pao i slomio kosti šake.

U zagrebačkom zatvoru nemaju klime, osim za upravu i računovodstvo, a konstantan je i manjak ljudi koji paze na zatvorenike koji su zbog neizdržive vrućine sve nervozniji i opasniji.

Temperatura u kućici ispred zatvora pre nekoliko dana dostigla je i 50 stepeni Celzijusa.  Tako je prošle nedelje, prema nezvaničnim saznanjima hrvatskih medija, zatvorenik lupao po ćeliji i vikao.

Kako bi ga smirio, pravosudni policajac otvorio je vrata, no zatvornik ga je napao. U sukobu je policajcu pukao mišić na desnoj ruci. Istoga dana, vozilo Hitne pomoći još jednom je stiglo u zagrebački zatvor. Dežurnom je pozlilo zbog krvnog pritiska, pa je završio u bolnici.

Do petka iz Ministarstva pravosuđa nisu podneli krivičnu prijavu zbog napada na pravosudnog policajca.

Drugi napad dogodio se u četvrtak nakon što je policija dovela pritvorenika. Navodno, policajci nisu bili obavešteni da je reč o čoveku s psihičkim problemima. Iz nepoznatog razloga, zatvorenik je burno i agresivno reagovao udarajući rukama i nogama ljude oko sebe.

U naguravanju koje je usledilo jedan policajac je pao i slomio ruku.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA