Član HDZ objavio fotografiju na kojoj pozira u majici sa ustaškim grbom (FOTO)

Na majici piše "Za dom spremni"

  • 24
HDZ-ovac sa majicom "Za dom spremni" Foto: Facebook/Forum mladih SDP Bjelovar

Predsednik gradskog saveta mladih Bjelovara i aktivni član HDZ, Mateo Horvat (24), objavio je svoju fotografiju na kojoj ima majicu s natpisom "Za dom spremni" i s hrvatskim grbom s belim prvim poljem.

Tu fotografiju je objavio Forum mladih SDP na Fejsbuku, a Horvat je zapretio da će "prijaviti nadležnim institucijama" ako se ne ukloni ta fotografija, koju je on, kako kaže, objavio na svom privatnom Instagram profilu, prenosi Index.hr.

Horvat tvrdi da su mu tom objavom povređena prava o zaštiti podataka (GDPR).

U opravdanju svog postupka, Horvat j naveo da je "neprihvatljivo da neki pojedinci u hrvatskom društvu gledaju na aktuelna društvena događanja iz konteksta 1945-te godine, kao da od tog trenutka nije proteklo više od 45 godina u kojima je vladajući jugoslovenski komunistički režim svojom represijom i zločinima poništio velike tekovine antifašizma".

On je dodao i da "mnogi branitelji, posebno pripadnici Hrvatskih Obrambenih snaga (HOS) koriste istorijski hrvatski poklič ''Za dom spremni'' ".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    1. jul 2019 | 17:15

    Neizlecivi su

  • Za Nemačku spremni

    1. jul 2019 | 16:44

    Hrvat Tito vršio represiju nad hrvatskim narodom. Ma idi begaj. Šta li im sada rade tek ti njihovi domoljubivi političari kad im pola naroda pobeglo u Nemačku...

  • Ja 63

    1. jul 2019 | 16:41

    I, sta? Ni prvi, ni poslednji. Hrvatska je puna takvih simbola. Narod to voli i podrzava. Sa tim se hrane, lepsi su, bogatiji, deblji... Ustastva i mrznje prema srbima nikad dosta! Dzaba EU, primitivizam na sve strane! Samo idite na njihovo Lipo more i ponesite rezervne gume!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA