≫ 

Pijani Englezi napali Hrvate, a oni im žestoko uzvratili: Pretukli ih palicama i bacili u more

Obezbeđenje je jednog Engleza odvelo iza bine i niko ne zna šta su mu tamo radili

  • 18

Britanski tabloidi raspisali su se o incidentu na "Hideout" festivalu na Zrću prenoseći snimke na kojima je zabeležen sukob redara i posetilaca, snimljen mobilnim.

Tokom žurke u Novalji na Pagu posetioci su, čini se, počeli bacati predmete prema obezbeđenju, koji su odmah i prilično brutalno odgovorili. Nekoliko njih izašlo je iz kluba s palicama i počelo tući one koji su se našli pred vratima, a neke su ganjali do obale.

Dva videa objavio je na Twitteru Britanac koji je napisao da je "dobro videti da se ljudi suprotstavljaju nasilju i batinama". Scene je opisao kao "Treći svetski rat", a naveo je da je obezbeđenje jednu osobu odvelo iza bine i tamo nastavili da se obračunavaju.

- Svi su se zauzeli za dečka kog je pretuklo obezbeđenje dok su ga vukli iza bine gde niko ne može videti šta mu rade - napisao je.

Oglasili su se i organizatori "Hideout" festivala.

- Hvala što ste ukazali na ovaj problem. Ne toleriramo nasilje nikakve vrste i istražujemo ovaj slučaj. Hideout zahteva najviše standarde profesionalnog ponašanja od svih koji na njemu rade, a slučaj istražujemo. Hideout ne toleriše nasilje na festivalu i ohrabruje posetioce da upozore osoblje na bilo kakvo nasilje koje im se dogodilo ili kojem su svedočili - napisali su.

Hideout festival je šestodnevni festival elektronske muzike, posebno popularan među mladim Britancima, a održava se u nekoliko klubova na plaži Zrće. Ove godine među glavnim izvođačima našao se Džeks Džons.

(Telegraf.rs/ Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA