≫ 

Zatvorena još jedna plaža kod Dubrovnika: More puno fekalija i užasno smrdi

To je treća plaža zatvorena u poslednje dve nedelje

  • 3

More na plaži Donje Čelo na ostrvu Koločepu kod Dubrovnika zagađeno je fekalnim vodama i ne preporučuje se za kupanje, izvestio je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

To je u poslednje dve nedelje treća plaža na jugu Hrvatske koja je zatvorena zbog iznenadnog zagađenja fekalijama.

Zavod je more za kušanje na plaži Donje Čelo analizirao 10. juča, nakon što je dan ranije u večernjim satima Centar 112 dojavio iznenadno zagađenje. Analizom je utvrđeno da uslovi Uredve o kvalitetu vode za kupanje nisu ispunjeni.

Na plaži Srebrno u Župi dubrovačkoj 26. juna je analizom utvrđeno da rezultati prelaze granične vrednosti za mikrobiološki parametar o ešerihiji koli.

Prošle nedelje je na plaži hotela Rixos Libertas u Dubrovniku podignuta crvena zastava koja upozorava na zabranu kupanja u moru.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zg

    11. jul 2019 | 13:14

    Pa nemojte dolazit i rjeseno

  • Kupanje

    12. jul 2019 | 12:44

    Naravno da je prljavo. Zbog zatvorenosti Jadransko more je najproljavije more na mediteranu. Ali to se naravno krije zbog turizma. Hrvatska i Crna Gora imaju najprljavije more u Evropi, pa eto vam, lepo se provedite i prijatno vam kupanje. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA