≫ 

Pupovac otkrio: "Postoje 2 razloga zašto više nisam predsednik"

Pupovac demantuje navode da SDSS preuzima Ministarstvo uprave

  • 1

Posle 22 godine u vrhu Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj došlo je do promena, a dosadašnji predsednik Milorad Pupovac kaže da su dva razloga za to - želi da pruži priliku mladima i da se posveti stranci.

Za novog predsednika SNV izabran je Boris Milošević, dugogodišnji aktivista u srpskim organizacijama, narodni poslanik u Saboru i član SDSS.

- To znači da će se pojaviti nova lica, novi govornici pa i nove ideje i novi ljudi na terenu, kao što vidite, kompletno je novo rukovodstvo - osnaženo je, osveženo, a istovremeno mi koji smo stvarali to Veće smo tu uz njih s tim što imamo prošireni horizont, oslobođeni izvršnih funkcija - objašnjava Pupovac za RTS.

On demantuje navode da SDSS preuzima Ministarstvo uprave.

- SDSS neće učestvovati u Vladi, niti u ovoj rekonstrukciji. Nas zanima da ojačamo našu zajednicu da ojačamo njene politike i da ojačamo njene pojedine organizacije - naveo je Pupovac.

Novi predsednik SNV kaže da će nastojati da za četiri godine osveži rad Veća, donese nove ideje, predloži svoju viziju razvoja u saradnji sa timom u kojem je i dosadašnji predsednik Milorad Pupovac.

Osim što je bio na čelu Srpskog narodnog veća, Milorad Pupovac važi za najznačajnijeg lidera Srba u Hrvatskoj već više od dve decenije.

Godine 1997. osnovao je Srpsko narodno veće, kao glavno udruženje Srba u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA