Drogiran seo za volan i napravio karambol: Vozaču koji je probio rampu u Hrvatskoj određen pritvor

Prema nekim informacijama, Mlinarić je u utorak stigao s lečenja na Rabu, gde je bio zbog zavisnosti od droge

  • 4
Naplatna rampa, saobracajna nesreca, Sveta Helena, Hrvatska Foto: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat

Vozač BMW-a koji je izazvao stravičnu nesreću na naplatnoj rampi Sveta Helena, u kojoj su teško povređeni dete i roditelji, uhapšen je nakon što su prvi rezultati dodatnih veštačenja pokazali da je u organizmu imao tragove opijata.

Policija je Ozrena Mlinarića (35) prvo pustila na slobodu, ali ga je potom ponovo uhapsila nakon što su utvrđene sve okolnosti nesreće.

Danas u 10.55 sati s lisicama na rukama doveden je na ispitivanje u prostorije Opštinskog državnog tužilaštva. Nakon otprilike sat vremena izveden je u pratnji policije.

Istražni sudija mu je, potom, odredio jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Ukoliko se dokaže krivica za delo koje mu se stavlja na teret, preti mu kazna zatvora do osam godina.

Policija je juče objavila detalje nesreće i otkrila da je Mlinarić u krvi imao tragove opijata i lekova.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni upravljajući privatnim automobilom pod uticajem droga i lekova i krećući se brzinom većom od dozvoljene koja je na tom delu znakom ograničena na 50 kilometara na sat, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne stanice auto-puta, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dete, zadobile osobito teške telesne povrede - saopštila je policija.

Iako je alkotest nakon nesreće kod Mlinarića pokazao 0,0 promila, policija je naložila analizu urina i krvi, kako bi se sa sigurnošću utvrdilo je li bio pod uticajem alkohola ili droge.

Prema nekim dostupnim informacijama, Mlinarić je u utorak stigao s lečenja na Rabu, gde je bio zbog zavisnosti od droge GHB, popularno nazvanoj i droga za silovanje. Iz bolnice nisu želeli za Index ni da potvrde, ni da negiraju navode da se lečio kod njih, zbog zakona o zaštiti podataka i poverljivog odnosa lekar-pacijent.

Policija još treba da utvrdi da je li Mlinarić prilikom izazivanja stravične nesreće koristio mobilni telefon. Snimci nadzornih kamera pokazali su da je doleteo punom brzinom, kako se procenjuje, gotovo trostrukom od dozvoljene.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    15. jul 2019 | 20:12

    I pijani su opasni u saobraćaju ali ovi drogirani su mnogo opasniji.

  • GE

    15. jul 2019 | 19:56

    Što diraju čoveka kad toliko ljudi vozi pod dejstvom opijata-morfina protiv bolova,neželjena dejstva su slična.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA