≫ 

Zemljotres u hrvatskoj Vladi: Proterano troje ministara, jedna bez reči protrčala pored novinara

Napustili su sednicu HDZ-a

  • 0

Iz hrvatske Vlade odlaze Gabrijela Žalac, Tomislav Tolušić i Nada Murganić, objavljeno je nakon sastanka u HDZ-u. Svo troje smenjenih ministara već je napustilo sednicu HDZ-a.

Gabrijela Žalac je bez reči prošla pored novinara, a Tomislav Tolušić i Nada Murganić dali su kratke izjave.

Tolušić i Murganić dali kratke izjave nakon smene

Tomislav Tolušić rekao je da ga ovakav razvoj događaja nije iznenadio.

- Što se tiče poljoprivrede, mislim da smo napravili mnogo toga i da će moja naslednica, moja dosadašnja državna sekretarka, napraviti isti, a možda i bolji posao - rekao je.

- Politika je umeće mogućega - dodao je Tolušić.

- Meni je bilo strašno, bile su strašne tragedije. Ako će moj odlazak resetirati ove stresove i dati šansu za neka nova rešenja, ja ću biti zadovoljna. Uvek sam isticala da sam deo sastava i jesam, ja sam socijalna radnica. Došla sam u Vladu da ministar bude netko ko je radio sa strankama - rekla je.

Ko su novi ministri

Prema nezvaničnim informacijama, na mesto Gabrijele Žalac bi trebalo da dođe ministar rada Marko Pavić. Josip Aladrović, šef HZMO-a, trebalo bi da zameni Marka Pavića. Nadu Murganić će zameniti HDZ-ova saborska zastupnica Vesna Bedeković. Tolušića bi trebalo da zameni Marija Vučković.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA