≫ 

Zemljotres u Tuzli, podrhtavale i zgrade u Beogradu i Vojvodini

Za sada nema podataka o materijalnoj šteti i eventualnim žrtvama

  • 12
Zemljotres u Tuzli, Tuzla Foto: Twitter/@LastQuake

Snažan zemljotres, 4,3 stepena po Rihteru pogodio je jutro u 9.05 časova okolinu Tuzle u Bosni i Hercegovini, a potres se osetio u Vojvodini i u Beogradu na višim spratovima zgrada. Potres se osetio i u Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji i Crnoj Gori.

Još jedan zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihteru, prema merenjima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra, pogodio je danas pogranično područje Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Zemljotres je registrovan na dubini od dva kilometra, sedam kilometara južno od Čajniča na istočnoj granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Za sada nema podataka o materijalnoj šteti i eventualnim žrtvama u Tuzli.

Zemljotres se desio na dubini od 10 kilometara, 16 kilometara severozapadno od Tuzle i 90 kilometara severno od Sarajeva.

Kako navode svedoci, potres je bio kratak, ali snažan i trajao je oko 15 sekundi. Nameštaj se tresao i padali su manji predmeti, navode građani koji su ga osetili.

Kako navode korisnici društvenih mreža, potres se osetio i u Banjaluci. 

Kako je izvestio Avaz, Gračanicu i okolinu jutros nekoliko minuta posle 9 sati potresao je zemljotres. Podrhtavanje tla osetilo se i u Srebreniku kod Tuzle, javili su čitaoci.

Među građanima je zavladala panika, pa su iz kuća istrčali u dvorišta i na ulice. Kako su za Avaz potvrdili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jačina zemljotresa je bila 4,3 stepena po Rihteru.

Informacije o eventualnoj materijalnoj šteti ili žrtvama biće poznate kasnije.

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iz Novog Sada

    21. jul 2019 | 09:38

    Zemljotres se osetio i u Novom Sadu. Ja sam ga osetio u 9.5 dok sam spavao. Od lupe kreveta sam se probudio uplašen. Inače, živim na 6. spratu.

  • Sasa91

    21. jul 2019 | 09:36

    Ja lezao kad krevet poce da se gura sa mnom, reko sta je ovo 😂😂

  • Cika Velja

    21. jul 2019 | 10:09

    Tresemo se kao nekad...komplet Yuga?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA