Sezona napada u Hrvatskoj: Za nedelju dana izbodeno je troje turista

Počelo je napadom u Splitu na vaterpoliste Crvene zvezde

  • 17

Iako su mnogi godinama laskavo ocenjivali kako se u Hrvatskoj osećaju bezbedno, u poslednjih nedelju dana dogodila su se tri zločina u kojima su žrtve turisti.

Napad nožem na 31-godišnjeg državljanina Francuske na splitskoj plaži Bačvice, koji se dogodio juče, najnoviji je primer nasilja. Francuz se oko pet sati ujutru sa svojim 24-godišnjim prijateljem i sunarodnikom kupao na Bačvicama kada je opazio nepoznatog muškarca kako kopa po njihovim stvarima. U nameri da pokuša da spreči krađu, 31-godišnji strani gost je izašao iz mora, a nepoznati lopov mu je zabio nož u prsa. Francuz je završio na Hitnoj, lopov je uspeo da ukrade novčanik, a policija traga za njim.

Pre nedelju dana u Puli je ubijen udarcem noža u prsa 23-godišnji nemački turista Patrik Besindžer. On je u drištvu sunarodnika provodio veče u ugostiteljskom objektu u Puntiželi, gde je video nepoznatog muškarca i pohvalio mu frizutu.

Ipak, ovaj je kompliment shvatio kao uvredu i verbalno napao grupu nemačkih gostiju. Kad su napustili objekat, turisti su shvatili da ih neznanac prati pa su mu se obratili.

Split, Riva, turisti

Foto: Profimedia/Alamy

Edo Sedić iz Zagreba (32), kako je policija kasnije utvrdila, izvadio je nož i povredio Patrika u prsa. Zbog zadobijenih povreda Patrik Besindžer prevezen je u pulsku bolnicu, gde je 17. jula preminuo.

Dva dana nakon ovog neshvatljivog pulskog ubistva, u noći s četvrtka na petak, u splitskom noćnom klubu na Bačvicama muškarac je nožem izbo četvoro ljudi. Tada je teško povređen pripadnik interventne policije, a među lakše povređenima je i 23-godišnji državljanin Australije.

Split nije po nasilju poseban, piše Index.hr. U Puli je divljački napadnut penzioner, njega su pretukla trojica mladića.

Kako navodi ovaj potral, sezona napada počela je u februaru kada su trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta na splitskoj Rivi. Dvojica su uspela da pobegnu, dok se jedan spasio skokom u moru.

U Supetru na Braču napadnuti su sezonski radnici.

Pogledajte video: Deca iz Dalmacije slave pobedu nad malim Srbima uz povike "Za dom spremni"

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zato Grcka

    23. jul 2019 | 11:00

    Grcke plaze su najlepse na svetu. Isto ovo vazi i za sever Grcke, poznato je da na severu Grcke u regionu Soluna ali i u ostalim delovima Grcke sve do Trakije, nalaze najlepse plaze na svetu. More je mirno, cisto i toplo. Zbog blizine sa Srbijom, zaista smatram da je suludo da Srbi letuju na drugim destinacijama kad mogu u Grcku. Svakako Grcka nije samo Paralija, ali cak i Paralija je neuporedljivo lepsa destinacija nego bilo koja druga u Crnu Goru ili Hrvatsku. Grcka ima vise od 6 000 ostrva, citaj vise od SEST HILJADA ostrva. Zamisli tek da pricamo o grckim ostrvima, gde bi tu bio kraj. Hrvatska i Crna Gora sto se mora tice su katastrofalne destinacije. Kanalizacija, djubre, uzasna dubina mora, hladnoca mora, kamenje umesto pesak i to ti je sve do Istre! Crna Gora i Hrvatska, nikada u istoriji nisu bile turisticke destinacije, to su postale u 70-tim godinama 20-tog veka, a Grcka je to oduvek bila. Niko normalan ne zeli da se kupa u takvom moru a dok stigne da udje da povredi stopala. Ma jedna Bugarska ima lepse plaze od hrvatskih i crnogorskih plaza, bar su sve pescane. Uopste ne zelim da ulazim u politicki kontekst ovoga, poznata je patoloska mrznja koju Hrvati i Crnogorci imaju prema Srbima i to se dokazalo i pokazalo kroz istoriji. Ovde pricamo o turizmu, ljudima , plazama i lepoti zemlje. Hrvatska i Crna Gora se ne mogu uopste uporedjivati sa Grckom. One su trecerazredne destinacije u poredjenju sa Grckom. Ja cesto saleci se zbog karstnog terena turisticka mesta u Crnu Goru i Hrvatsku nazivam " Goli Otok ".

  • Nije nego

    23. jul 2019 | 10:42

    Pa ko ih tera u lepu njinu

  • edward

    23. jul 2019 | 13:37

    Nijedan srbin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA